Начало От региона Култура Мариус Куркински гостува на кюстендилска сцена с авторския си спектакъл „Черното пиле“ от Николай Хайтов
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

Мариус Куркински гостува на кюстендилска сцена с авторския си спектакъл „Черното пиле“ от Николай Хайтов

-    Актьоре, Вие ли си избрахте текста и защо посегнахте точно на Хайтов?
-    Разбира се, че аз си избрах текста, на всичките си спектакли сам си избирам авторите. Този път дълго избирах, исках да бъди силно и вълнуващо, но в същия момент да бъде и актуално, да звучи съвременно. И за това заложих на Хайтов, който е проверен и доказан през годините. И в същото време ми приляга и на мен като разсъждение и мислене. Да припомня на театралната публика как се е говорило в близкото ни минало, какви са били взаимоотношенията между дедите ни. Има някаква човешка носталгия по  това време. Аз я усещам, надявам и зрителите да я почувстват. На фона на объркващия поток от информация в медиите смятам, че можем да бъдем полезни.

-    Поразителна беше тишината в залата, явно сте постигнал желания ефект. Какво, всъщност, искате да извикате силно в днешното сбъркано време?
-    Искам да се постигне едно обединение, съединение, мисля, че се е получило. Благодарен съм на публиката, че тя пътува заедно с мен във времето. Целта ми е постигната.Енергията е взаимна. А по повод сбърканото време, в което живеем, аз го казвам на края на спектакъла. Че въпреки всичко птиците са пропели, овесът е прекрасен, Юнерът е закичен със здравец. Искам да припомня, че човек трябва да има памет за красивото, което е постигнал.И да ги съхранява в себе си дълго време.
-    Какво ще пожелаете на кюстендилци?
-    Аз много харесвам Кюстендил и винаги се чувствам добре на кюстендилска сцена. Искам да пожелая на моите почитатели да умеят да се вслушват по-вече в другия, да виждаме неговите проблеми. Да имат толерантност към другия, да умеят да се взират в другия до себе си. Да има хубави семейства, които да създават хубави хора. И до нови срещи.

 

 
Партньори