Начало
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

Кюстендилски вести

Еврото с максимум от февруари 2022 г.

Еврото продължава да печели от слабостта на долара, който отстъпва позиции на фона на спекулациите за забавяне на темпа на повишаване на водещите лихви в САЩ предвид отслабващата инфлация, съобщават германски сайтове за финансова информация.

продължава>

 

Отстранен е проблемът с водоподаването в с. Жиленци

Във връзка с постъпила жалба в администрацията на „Кюстендилска вода” ЕООД с вх. № 28/29.06.2023 год., относно проблем с водоподаването в село Жиленци, махала „Черковна”, община  Кюстендил ви уведомяваме, че вследствие на лошите метеорологични условия, падналите проливни интензивни валежи през последната седмица на месец юни 2023 г., махала „Черковна” в село Жиленци е с нарушено водоподаване.

продължава>

 

Ремонтирани са около 3 000 кв. метра от пътя Кюстендил - местност "Трите буки" в Осоговския балкан

Ремонтирани са участъци - около 3 000 кв. метра, по пътя Кюстендил-местност "Трите буки" в Осоговския балкан. Екипите спират работа от днес и ще продължат наесен - още около 7 000 кв. метра, казаха от фирмата изпълнител. Финансирането е по бюджета на АПИ.
Общата дължина на пътя е около 25-30 километра. През лятото е доста натоварен, защото пътуват туристи и хора, които събират гъби и билки във високата част на Балкана. При ремонтите обаче не се правят отбивки или паркинги при най-посещаваните хижи и места за отдих. Инж. Милчо Георгиев - управител на фирмата "Пътно поддържане", заяви:

продължава>

 

Над 1 000 училища искат да изградят STEM кабинети

Над 1 000 училища вече са подали концепции за изграждане на STEM среда, за което е предвидено финансиране от близо 500 000 лева в Плана за възстановяване и устойчивост, съобщиха от Министерството на образованието и науката. Първоначално концепциите за оборудване и физическа среда ще бъдат разгледани и съгласувани от оценителна комисия, която включва учители и експерти от националния STEM център.

продължава>

 

Откриването на монумента на българското знаме бележи началото на Събор "Рожен" 2023

Две мащабни и патриотични събития - откриването на монумента на българското знаме Пилон „Рожен“ и Съборът на народното творчество и животновъдство „Рожен“ 2023 ще съберат и обединят България от днес до 16 юли на Роженските поляни.
На две бележити годишнини  - 111 години от освобождението на Родопите и 120 години от Илинденско-Преображенското въстание е посветен монументът на българското знаме, а височината на пилона символизира територията на България от 111 хил.кв.км. В основата му има плоча с гравирани завети от 28-те административни области на страната и капсула на времето с послания към бъдещите поколения. Инициативата за извисяване на националния флаг на Роженските поляни е на фондация „Наследство в бъдещето“, а проектът се реализира, чрез Националната дарителска кампания „България заслужава“, под патронажа на президента на Република България Румен Радев.

продължава>

 
Партньори