Начало
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

Кюстендилски вести

Концерт на възпитаниците на читалище „Братство 1869”

На 22 юни 2021 г. от 18:00 ч. в Голямата зала на читалище „Братство 1869” ще се проведе Концерт на ученици от Детската музикална школа - класовете по пиано и поп с преподавател Жана Райнова. Ще прозвучат песни и класически музикални произведения от български и чуждестранни автори. През учебната година възпитаниците на Жана Райнова спечелиха множество престижни награди от различни национални и международни музикални конкурси.

 

Община Кюстендил обяви процедура за набиране на проектни идеи за финансиране от Общински фонд за подкрепа на местни инициативи

Община Кюстендил обяви процедура за набиране на проектни идеи за финансиране от Общински фонд за подкрепа на местни инициативи към Община Кюстендил. Крайният срок за подаване на проектни идеи/инициативи е 15.07.2021г. Общият размер на средствата в рамките на Общински фонд за подкрепа на местни инициативи е 90000 лв. За отделните проекти, които могат да бъдат финансирани в рамките на предвидения финансов ресурс по схемата, важат следните размери на минималната и максималната стойност:
минимална сума на финансова помощ: 1 000 лв. с ДДС.
• максимална сума на финансова помощ: 5 000 лв. с ДДС.
• Бенефициентите с проектни предложения с искане за БФП на стойност до 2000 лв. с ДДС, осигурят нефинансов принос /доброволен труд/ към изпълнение на проектните инициативи.

продължава>

 

Музикални четвъртъци с читалище „Братство 1869”

От 1 юли 2021 г. читалище „Братство 1869” стартира нов проект „Музикален четвъртък”, свързан с лятната културна програма на читалището. Наред с останалите събития всеки четвъртък от 18:30 ч. в градския парк пред читалището ще се представя музикална програма, участие в която ще вземат ВФ „Неразделни”, квартет „Хармониум”,  Фолк-Арт формация, ФФ „Струмски полъх”, ТФ „Нова генерация”, Туристически хор „Осоговско ехо”, ВФ „Еделвайс” и МК „Пей сърце”, възпитаниците на ДМШ и др. Гост изпълнители Десислава и Валери Димчеви, Вечер на българската естрада с участието на оркестри от гр. Кюстендил и др.

продължава>

 

Олга Борисова, Дара, Рафи и Свет Радославов са в програмата на „Празника на черешата 2021“

Програмата се открива на 25 юни с художествен пърформанс и концерт на певицата Дара и цигуларя Свет Радославов
БТА и община Кюстендил подписаха днес споразумение за популяризиране на един от емблематичните празници наБългария - "Празника на черешата"

Съгласно закона за БТА, националната информационна агенция трябва, да популяризира националните традиции на България, освен националната култура, така че, по този начин ние изпълняваме и закона, каза генералният директор на БТА Кирил Вълчев.

продължава>

 

Фолклорният изпълнител Стоян Петков с ново видео

Фолклорният изпълнител Стоян Петков засне последноно си видео в Храм "Успение Богородично", в Кюстендил!
То е към НОВАТА му песен "Стар Мерак": https://youtu.be/diBm845aka0
"За втори път снимам видеоклип в Кюстендил, първата песен е "Бях пил вино и ракия", която заснехме на местността „Хисарлъка“ заедно с ТФ „Нова Генерация“. И общо взето „Пътищата винаги водят към Кюстендил!

продължава>

 
Партньори