Начало От ЕС Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

Награда „Сахаров“: финалистите за 2018 г.

Финалистите за наградата „Сахаров“ за свобода на мисълта бяха определени чрез гласуване от комисиите по външни работи и развитие в Европейския парламент.
Финалистите за 2018 г.
Олег Сенцов е украински филмов режисьор, осъден на 20 години затвор в Русия по обвинения за подготовка на терористични актове срещу упражняващите властта в Крим. Той е обявил гладна стачка от май 2018 г.
От 2015 г. неправителствени организации от цяла Европа провеждат спасителни операции в Средиземно море, за да предотвратят удавянето на мигранти при опитите им да достигнат европейските брегове. Единадесет такива организации са номинирани за наградата „Сахаров“.

продължава>

 

Избори за Европейски парламент 2019

На всеки пет години гражданите на ЕС избират кой да ги представлява в Европейския парламент – пряко избираната институция, която защитава техните интереси в процеса на вземане на решения в ЕС. Свързаните с гласуването практики се различават между отделните държави-членки, но също така съществуват някои общи елементи.

продължава>

 

Еврокомисията организира конкурс за снимки на проекти, финансирани от ЕС

Открийте проекти, финансирани от ЕС, подберете най-добрите си кадри и ги изпратете. Това е условието за участие във фотоконкурса "ЕС в моя регион", организиран от Европейската комисия.
Първата снимка трябва да изобразява проекта, а втората да показва информационното табло за финансирането от ЕС. Трийсетте печеливши снимки ще бъдат събрани в изложба, която ще пътува из цяла Европа.
Конкурсът е отворен за участие до 23:59 ч. на 31 август 2018 г.

продължава>

 

Разследването на ЕП за пестицидите: „Приоритетът трябва да бъде здравето“

Комисия на Парламента трябва да предложи до края на 2018 г. подобрения в процедурите за одобрение на пестициди в ЕС във връзка с опасенията за човешкото здраве.
Въпросите около спорния хербицид глифозат налагат внимателно вглеждане в начина, по който се одобряват пестицидите в ЕС, заявява френският депутат Ерик Андрийо (С&Д). Той е председател на специална комисия в Парламента, която следва да формулира препоръки по темата до края на 2018 г.

продължава>

 

Европейски парламент - права на човека и защита на свободата и демокрацията

Правата на човека са сред главните приоритети на Европейския парламент. Зачитането на правата на човека е една от основните ценности на Европейския съюз. Всяко нарушение на тези права, било то в рамките на Европейския съюз или извън него, се отразява на демократичните принципи, на които почива нашето общество. Европейският парламент води борба срещу подобни нарушения чрез законодателни действия, а също така като се включва в наблюдението на избори, провежда ежемесечно разисквания в областта на правата на човека в Страсбург и поставя правата на човека в основата на външнотърговските си споразумения. Парламентът е важен участник в борбата за демокрация, свобода на словото, честни избори и права на потиснатите.

продължава>

 
Още статии...
Партньори