Начало От ЕС Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

Евродепутатите настояват за намаляване на пренаселеността в затворите

- Пренаселеността води до опасност от радикализация и засилване на престъпните тенденц
- Нужни са инвестиции в образованието в полза на рехабилитацията и против радикализацията;
- Държавите членки трябва да търсят алтернативи на лишаването от свобода, когато това е възможно.
Евродепутатите се опасяват, че пренаселеността в затворите в ЕС може да подклажда радикализация. Те призовават властите да използват по-често алтернативи на лишаването от свобода.

продължава>

 

Споразумението СЕТА влиза в сила oт 21-ви септември

Търговското споразумение между ЕС и Канада, известно като СЕТА, влeзe в сила на 21 септември.
Засега то ще бъде прилагано "предварително", докато не получи утвърждаване от парламентите на всички държави в ЕС.
Досега СЕТА бе одобрено от Европейския съвет и от Европейския парламент. СЕТА предоставя за предприятията от ЕС, независимо от техния мащаб, нови възможности за износ към Канада.
Споразумението ще позволи на предприятията от ЕС да спестяват годишно до 590 милиона евро - сума, която досега плащат за мита върху стоките, изнасяни за Канада. От вчера СЕТА премахва митата за 98 на сто от стоките, обменяни между ЕС и Канада.

продължава>

 

Дебат за състояние на ЕС през 2017 г.

На 13 септември 2017 г. председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер произнесе пред членовете на Европейския парламент в Страсбург своята реч за състоянието на Съюза през 2017 г. Той представи своите приоритети за следващата година и очерта своята визия за развитието на Европейския съюз до 2025 г. Представи също така пътна карта за по-обединен, по-силен и по-демократичен Съюз.

продължава>

 

Изслушване на кандидата за комисар по въпросите на Цифровата икономика и общество

Във вторник, 20 юни, от 16.00 до 19.00 ч. българско време ще се състои публично изслушване на българския кандидат за комисар Мария Габриел.
Мария Габриел, която беше номинирана от председателя на Европейската комисия за комисар с ресор цифрова икономика и цифрово общество, ще бъде изслушана от няколко парламентарни комисии с цел оценяване на нейната способност да заема тази позиция. Парламентът ще гласува в пленарна зала през юли дали да одобри нейното встъпване в длъжност, или не.

продължава>

 

Обществена консултация за Европейския корпус за солидарност

Европейската комисия започна обществена консултация с млади хора, учители, младежки организации, работодатели и други заинтересовани лица относно приоритетите и укрепването на неотдавна създадения Европейски корпус за солидарност..

продължава>

 
Още статии...
Партньори
Банер