Начало От света Образование
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

образование и наука

Стипендии “Фулбрайт – Шуман”

Конкурсът за учебната 2019-20 г. тече в момента с краен срок за подаване на документи 1-ви декември, 2018 г. Програмата “Фулбрайт-Шуман” се администрира от Комисията за образователен обмен между Белгия, Люксембург и САЩ. Тя дава възможност на европейски лектори, изследователи и студенти (след бакалавърска степен), администратори в областта на висшето образование, специалисти в сферата на европейската интеграция и трансатлантическото сътрудничество да извършват изследователска дейност, обмен на опит и да се обучават в акредитирани американски институции.

продължава>

 

Покана за представяне на предложения за проекти за мобилност във висшето образование

Фонд за стипендии на Европейското икономическо пространство предоставя финансиране за дейности в областта по мярка  "Проекти за мобилност във висшето образование пролетен/летен семестър на 2014/2015 академична година".

продължава>

 

Възможности за стаж в Световната банка

Световната банка предлага стажове за младежи, амбициозни да научат повече за икономическите и социалните въпроси, които имат ефект върху живота на хората в цял свят. Програмата предлага възможности за обучение и практическа дейност.

продължава>

 

Лекарства на основата на мазнините ще изместят антибиотиците Швейцарски учени са разработили препарат на базата на липиди, който може да замени антибиотиците, като с нищо не им отстъпва по ефективност Ерата на антибиотиците отминава. Те губят своята ефект

Швейцарски учени са разработили препарат на базата на липиди, който може да замени антибиотиците, като с нищо не им отстъпва по ефективност
Ерата на антибиотиците отминава. Те губят своята ефективност, а бактериите развиват устойчивост към тях.

продължава>

 

Конкурс за стипендии за средно образование в Германия

Стартира конкурс за две стипендии за средно образование в немското пансионатно училище Birklehof. Стипендиите са за изключителен академичен успех и изключителни музикални умения. В конкурса могат да участват деца с българско гражданство.
Крайният срок за подаване на документи е 15 януари 2015 г.

продължава>

 
Партньори