Начало От света Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

Християни от цял свят посрещнаха Рождество Христово

Близо 2 милиарда християни отбелязаха Рождество Христово.

По случай Коледа в цяла България бяха отслужени свети литургии. Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит оглавиха празничната Света Литургия за Рождество Христово в патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски". Негово светейшество и митрополитите от Светия синод се обърнаха към всички - клир и миряни, на родната ни Българска православна църква, в родината ни и далеч от нея - с архипастирски благослов и топли благопожелания за бодрост на духа, за здраве, благоденствие, единство и успех на българския народ във всяко добро дело и начинание.

продължава>

 

10 декември е Международен ден на правата на човека

През 1950 г., две години след приемането на Всеобща декларация за правата на човека, Общото събрание на ООН обявява 10 декември за Международен ден на правата на човека, за да насочи общественото внимание към универсалната значимост на Декларацията.

Приемането на Всеобща декларация за правата на човека е сред фундаменталните достижения на човечеството, което ни обединява в едно семейство, в една глобална общност, споделяща еднакви основни принципи, ценности и идеали.

Тазгодишното издание на Международния ден на правата на човека преминава под мотото „Права на човека 365“, за да подчертае още веднъж,  че правата на човека принадлежат на всеки един от нас, всеки ден от годината, навсякъде по света.

 

продължава>

 

Русия настъпва към Балканите?

Назад към нова Студена война? Берлин се опасява именно от този сценарий. Както стана ясно от изказване на канцлера Ангела Меркел, германското правителство наблюдава със загриженост как Кремъл настъпва към Балканите.

продължава>

 

Руснаците планират среща с извънземни до 5 години

Московски учени планират в близките пет години да намерят извънземна форма на живот в рамките на Слънчевата система.

продължава>

 

Още една гигантска дупка зейна в Русия

2014 не е добра година за Русия. По-рано тази година в страната зейна огромна дупка, която беше открита в Сибир. Сега втора подобна дупка се отвори в земята, този път в района на Перм.

продължава>

 
Още статии...
Партньори