Начало От света Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

Националният празник на България бе отбелязан в Европейската комисия

Националният празник на България бе отбелязан тази вечер в Европейската комисия в Брюксел.
На тържеството бяха представени изпълнения на български музиканти, творби на композитора Добринка Табакова, както и изложбата "Настъпващото поколение". Присъстващите изпяха националния химн заедно с хор от млади българчета, които живеят в зад граница.
Когато сме извън България като че ли чувството към нея става още по-силно, отбеляза пред журналисти зам.-председателят на ЕК Кристалина Георгиева. Светът много бързо се променя и ако европейците искаме да живеем по-добре в него, трябва да можем да очакваме промените и да бъдем готови за тях преди да са се случили, добави тя.

продължава>

 

Почина големият гръцки певец Демис Русос

Големият гръцки певец Демис Русос е починал, съобщи вестник "Фигаро". Дъщеря му е съобщила, че баща ѝ е починал в събота, пише изданието. Демис Русос получава музикално образование в Атина. Пее в различни гръцки групи (The Idols, We Five).

продължава>

 

Русия блокира декларация за Украйна на Съвета за сигурност на ООН

Русия е попречила да бъде приета декларация на Съвета за сигурност на ООН, критикуваща изявленията на проруски сепаратисти и осъждаща ескалацията на насилието в Източна Украйна, предаде Ройтерс, като се позова на дипломати.

продължава>

 

Русия губи 3 трилиона рубли при цена на петрола $50

Руският бюджет ще загуби приходи около 3 трлн. рубли (около 45,6 млрд. долара) тази година, ако средните цени на петрола стабилизират около $50 за барел. Това заяви руският финансов министър Антон Силуанов, съобщи БНР.

продължава>

 

Обама: Франция е най-старият съюзник на Америка

Президентът на САЩ Барак Обама осъди терористичната атака срещу френския сатиричен ежедневник „Шарли ебдо”, която в сряда отне живота на 12 журналисти, наричайки я „страхлива” и „зла”, съобщава CNN.

продължава>

 
Още статии...
Партньори