Начало От света Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

9 юни - Международен ден на приятелството

/КРОСС/На днешния ден - 9 юни, отбелязваме Международния ден на приятелството, обявен от Общото събрание на ООН. Идеята на Световната организация за стимулиране на дружбата между индивидите и народите не е случайна. Приятелството е благородното и спояващо чувство, способно да хвърли траен мост между държавите и различните култури за изграждането на един мирен и по-добър свят.

продължава>

 

Еврото се срина заради гръцката драма

Нарастващите опасения относно способността на Гърция да посрещне свои поредни дългови плащания към МВФ в началото на юни задълбочиха спад на еврото на валутния пазар и доведоха до негативен старт на европейските пазари на акции. Повод за подсилване на страховете около бъдещето на Атина дадоха изказвания на главния икономист на МВФ Оливие Бланшар и на управителя на Европейския спасителен механизъм (ESM) Клаус Реглинг. Днес европейските инвеститори реагират негативно и на заплахата, отправена през уикенда от гръцкия вътрешен министър Никос Вуцис, че Гърция може и да не е покрие предстоящо на 5-и юни плащане към МВФ за над 300 млн. евро, тъй като вчера беше почивен ден за редица от финансовите пазари на Стария континент (пролетна банкова ваканция във Великобритания и католическият празник "Петдесетница след Великден").

продължава>

 

Цените на петрола се качиха

Цените на петрола се качиха при електронната търговия в понеделник сутринта в Азия под комбинираното въздействие на нови мерки за подпомагане на растежа в Китай, както и на намаляването на броя на сондажните кладенци в Съединените щати. Цената на барел лек суров петрол (WTI) с доставка през май се качи със 78 цента до 56,52 долара, а петрол от сорта "Брент" с доставка през юни нарасна със 77 цента, до 64,22 долара за барел. Китай в неделя обяви намаляване на съотношението на задължителните резерви на банките, за да се инжектира повече ликвидност в растежа на системата и да се подкрепи втората световна икономика, информира НТВ.

 

Митов: България трябва да бъде подпомагана и финансово, за да устои на миграционния натиск

Министър Даниел Митов взе участие редовното заседание на Съвет на ЕС "Външни работи", което се проведе в Брюксел, съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи.
Сред водещите теми в дневния ред на заседанието бе проблемът с нарастващия миграционен натиск върху границите на Европейския съюз. Постигнато бе съгласие относно необходимостта от всеобхватен подход и мерки за справяне и управление на засилващите се миграционни потоци в Средиземноморието и по южната сухопътна граница на ЕС, в това число и България.

продължава>

 

Доларът може да стигне 2,17 лева

За трета поредна седмица акциите в САЩ затварят с понижение, докато аналозите им от континентална Европа покоряват нови исторически върхове, съобщава в анализа си Д-р Петър Пешев, управител на ИП "Бул Тренд Брокеридж" ООД. Очакванията за повишение на основната лихва на централната банка на САЩ, оттам и на всички лихви по веригата, както и натискът върху продажбите на компаниите износителки заради скъпия долар, са основните причини за спада на американските борси. Скъпият долар ще доведе и до вълна от инвестиции в чужбина на американските компании, т.е. ще стимулира разкриването на производствени мощности и заетост извън пределите на САЩ. Обратното, евтиното евро и нарастващият нетен износ, както и програмата за изкупуване на дългови финансови инструменти на Европейската централна банка са в основата на поскъпването на европейските акции.

продължава>

 
Още статии...
Партньори