Начало От света Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

Тереза Мей печели първия тур в изборите на Консервативната партия

Британският вътрешен министър Тереза Мей спечели първия тур от избора за нов лидер на Консервативната партия в страната.
При гласуването на първи тур сред парламентарните представители на торите 165 от тях подкрепиха 59-годишната Мей. Втори по популярност сред петимата кандидати е министърът на енергетиката Андреа Лийдсъм, зад която застанаха 66 депутати.
След неуспеха си в първия тур кандидатурата на министъра на отбраната Лиъм Фокс отпада от надпреварата, тъй като е събрала най-малка подкрепа - 16 гласа.

продължава>

 

Дейвид Камерън се оттегля от премиерския пост

Дейвид Камерън се оттегля от поста премиер на Великобритания.
Новината за неговото оттегляне дойде след обявяването на официалните резултати от провелия се референдум във Великобритания.
51,9% от британците гласуваха за излизането на Обединеното кралство от Европейския съюз.
Камерън заяви, че страната се нуждае от "свежо лидерство", което да я изведе от ЕС. Той обеща да "стабилизира кораба" през следващите месеци, преди да се оттегли през октомври.
Дейвид Камерън беше основната фигура в кампанията за оставането в ЕС, въпреки че именно той обеща провеждането на референдума по време на последните парламентарни избори в страната през 2015 г.

продължава>

 

500 българи блокирани на Санторини

500 българи са блокирани на остров Санторини заради общонационалната 48-часова стачка в Гърция, заради която не работят и фериботите.
Общо 5 български туроператори имат групи на острова. Нашите сънародници трябваше да се приберат в събота в България, но заради стачката плановете им се осуетяват.
Част от българите са били настанени в хотел на наша сънародничка.
Туристите ще останат там на 7, 8 и 9 май, като първата възможност за отплаване е на 10 май в 6 сутринта.

 

Забраняват автомобилите по "Шанз-Елизе" всяка първа неделя от месеца

Забраняват автомобилите по култовия парижки булевард "Шанз-Елизе" всяка първа неделя от месеца с цел да намалят замърсяването на въздуха.
Първият пешеходен ден по един от най-известните булевард в света ще бъде на 8 май, тъй като 1 май е празничен ден и организацията на движението не може да бъде направена, обявиха от кметството.

продължава>

 

ЧАСЪТ НА ЗЕМЯТА 2016: НАСОЧИ СВЕТЛИНА КЪМ КЛИМАТА 18-03-2016

Тази година Часът на Земята е на 19 март 2016 и започва в 20:30 часа. По време на Часът на Земята, милиони хора от целия свят символично изгасяват осветлението в домовете си за един час, а знакови сгради притъмняват. Така всички отправяме призив за по-устойчиво бъдеще.

продължава>

 
Още статии...
Партньори