Начало От страната Образование
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

образование и наука

Отпускат по 300 лв. помощ на всички семейства на първокласници и осмокласници

Всички семейства, чиито деца са записани за първи път в първи или осми клас на държавно или общинско училище, имат право на еднократна помощ от 300 лв. за покриване на част от разходите в началото на новата учебна 2021/2022 година, съобщиха от пресцентъра на Агенцията за социално подпомагане.
Средствата се отпускат независимо от техните доходи при условие, че децата живеят постоянно в страната и не са настанени за отглеждане извън семейството. Помощта се предоставя и за деца, настанени в семейства на роднини и близки и приемни семейства, както и на настойник/попечител, който отглежда такова дете.

продължава>

 

Седмокласниците пишат преразказ по разказа „Череши“ на Захари Карабашлиев

Изпитът започна в 9 часа
Над 111 000 ученици от 7-и и 10-и клас се явяват днес на Национално външно оценяване по български език и литература. Десетокласниците имат за първи път такъв изпит.
За седмокласниците рано тази сутрин беше изтеглен Вариант 1 за теста.

продължава>

 

Стипендия за тези с високи резултати на матурите

Вижте какви са пълните условия за тази стипендия.
Повече от 4500 зрелостници ще получат допълнителна стипендия от 100 лева на месец, ако продължат образованието си в определени специалности, информират от МОН.

Стипендията се отпуска на ученици, които са сред първите 10%
С най-високи оценки на матурата по български език и литература. На втория изпит те трябва да имат поне средния резултат по предмета за страната.

продължава>

 

Учениците от първи до четвърти клас се връщат на училище

Възстановява се частично присъственото обучение
Предстои частично възстановяване на присъствения процес от 12 април – от 1 до 4 клас се завръщат в училище, както, както и три от осемте класа между 5 до 12 клас. Това разкри просветният министър Красимир Вълчев.

продължава>

 

Как ще се връщат учениците в клас

По-големите ученици от 7, 8 и 12 първи ще се върнат в училище, обяви зам.-образователният министър Таня Михайлова, предаде бТВ.
Те ще се обучават присъствено, ако заболеваемостта не е над 120 на 100 000 души.
Окончателно решение ще бъде взето през следващите седмици. Условно две седмици започват 7, 8 и 12 клас, след което две седмици ще бъдат на онлайн обучение, за да може следващите класове да се върнат.

продължава>

 
Още статии...
Партньори