Начало От страната Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

Младежи създадоха: Кюстендил- Пътеводител на вечния град

Пътеводител на Вечния град- Кюстендил създадоха двама млади кюстендилци- Николай Брънзалов и Томислав Еленков. В малка книжка / джобен формат /, двамата представят 10 туристически обекта, който всеки кюстендилец трябва да познава, а всеки гост на града да посети. Това са: Регионалния исторически музей, Художествена галерия “Вл. Димитров- Майстора”, Къща- музей “Димитър Пешев”, Джамия Ахмед Бей, Римски терми, Къща- музей “Ильо Войвода”, Пиргова кула, Емфиеджиева къща, Късноантична и средновековна крепостна стена Хисарлъка, Средновековната черква “Св. Георги”. Пътеводителят дава информация за богатството на Кюстендил- лековитата минерална вода.

продължава>

 

Бюджетът на ЕС: данни за разходите и вноските по страни-членки

Наличните данни са от последния публикуван финансов отчет на Европейската комисия за 2016 г. Те показват, че европейското финансиране за България е възлизало на 2,35 млрд. евро. От тези средства 1,15 млрд. евро (49%) са били изразходвани за регионална политика, а още 1,01 млрд. евро (43%) са отишли за селско стопанство.

продължава>

 

Възпоменателна вечер за Иван Момчилов

На 25.01.2018 г. в Синята зала на читалище „Братство 1869” гр. Кюстендил ще се проведе Възпоменателна вечер по повод 130 години от рождението на Иван Момчилов - български политически и обществен деец, участник в акцията по спасяването на българските евреи през 1943 г.
Иван Момчелов е роден в кюстендилското село Соволяно. Работи като адвокат в Кюстендил. Председател на Кюстендилското читалище "Братство". Участва като офи­цер в Балканската война (1912-13) и в Първата световна война (1915-18). Народен представи­тел от Кюстендил в XXIV Обикновено НС (1938-1940).

продължава>

 

Откриват Българското председателство в София

Изпълнения на автентични фолклорни песни и композиции, старинни църковни песнопения, народни танци и фолклорни ритми със съвременно звучене са включени в културната програма на Церемонията по откриването на Българското председателство. Тя ще се състои на 11 януари 2018 г. от 19:30 до 20:30 часа в Народния театър „Иван Вазов“.

продължава>

 

Официални почивни дни за 2018 година

Кога ще почиваме през 2018 година? Предлагаме ви да разгледате кои са почивните дни догодина. Работните дни за годината ще бъдат 249. Като за 2017 година са точно 248. Очертават се няколко дълги почивки, за които от сега може да планирате пътувания или отпуски. Първата най-дълга почивка ни очаква през април, когато ще почиваме цели 4 дни за Великден.

 
Още статии...
Партньори