Начало От страната Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

Официални почивни дни за 2018 година

Кога ще почиваме през 2018 година? Предлагаме ви да разгледате кои са почивните дни догодина. Работните дни за годината ще бъдат 249. Като за 2017 година са точно 248. Очертават се няколко дълги почивки, за които от сега може да планирате пътувания или отпуски. Първата най-дълга почивка ни очаква през април, когато ще почиваме цели 4 дни за Великден.

 

"София се превръща в цифровата столица на Европа"

Това заяви българският комисар по цифровата икономика и общество Мария Габриел по повод предстоящото домакинство на Европейската дигитална асамблея 2018. Форумът на високо равнище ще обсъжда насърчаването на цифрови умения, киберсигурността и бъдещето на Европа в сектора на високите технологии.
"България дава заявка, че бъдещето на Европа е цифрово", посочи още комисар Габриел на съвместната пресконференция с кмета на столицата Йорданка Фандъкова и председателя на фондация Webit Пламен Русев.

продължава>

 

Омбудсманът Мая Манолова сложи край на „Модерното робство“

„Всички, които през последните 3 години не са си получили заплатите от своите некоректни работодатели, вече ще могат да го направят през Фонда за гарантиране на вземания на работници от фалирали предприятия“.
Това заяви омбудсманът Мая Манолова на брифинг в Народното събрание, след като депутатите окончателно приеха на второ четене промените в Кодекса на труда, които слагат край на практиката на некоректни работодатели да не изплащат заплати, осигуровки, извънреден труд, както и да не изпълняват договорени социални ангажименти към служителите си.

продължава>

 

Антонио Таяни: България трябва да върши повече за ЕС

Според него по време на европредседателството трябва да се види по-голяма роля на южните страни, както и от държавите на изток като България и Вишеградската група. Антонио Таяни уточни, че то е важно заради ситуацията в ЕС, стабилността и доброто сътрудничество. „Основното значение е свързано със стабилността на Европейския съюз. Намираме се в много напрегнат период и не е лесно. Особено след изборите в Германия, след изборите във Франция, дори в Италия през следващите месеци. По време на вашето председателство ситуацията може да се промени в най-важните страни“, поясни Антонио Таяни.

продължава>

 

Българското правителство и ЕК със съвместно заседание в Брюксел

Българското правителство и Европейската комисия проведоха съвместно заседание в Брюксел. Премиерът Бойко Борисов увери, че България е готова да застане начело на Съвета на Европейския съюз. Българските министри представиха приоритетите на страната ни по време на председателството, последва пресконференция на Бойко Борисов и Жан-Клод Юнкер.
Видимо доволен след съвместното заседание, Юнкер се обърна към журналистите на български и нарече Бойко Борисов "стар и добър приятел". Той похвали страната ни за добрите финансови показатели и каза, че мястото ѝ е в Шенген и еврозоната.

продължава>

 
Още статии...
Партньори