Начало От страната Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

Последен ден за плащане на данъците без глоба

Днес изтича крайният срок за подаване на данъчна декларация за доходите извън заплатата по трудов договор през миналата година. 
Около 40 хил. българи още не са направили това, затова и пред гишетата в НАП днес се очакват големи опашки от закъснели данъкоплатци.
Пред данъчните се декларират и получени или взети заеми над 10 хиляди лева.

продължава>

 

Страстната седмица

След Лазаровден и Цветница, дните до Великден носят в себе си дълбок смисъл и припомнят последната седмица от дните на Христос. Дни на терзания - каквото всъщност от старобългарски и означава думата страст.
В народната представа природата се възражда за нов живот - Възкръсва - нещо, което се е преплело с християнството. С тази седмица приключва най-строгият пост - великденският, като Великата събота е единствената събота в календара по време на пости, в която е забранено олиото и виното. Без да навлизам дълбоко в християнски смисъл ще разкажа за дните от седмицата и ще се опитам да изведа от всеки един ден свързан с различните притчи, нещо за което човек може да се замисли и не е обвързано само с религия.

продължава>

 

През август ще строят каналите срещу наводненията на "Аспарухово" във Варна

Почти две години след трагедията във варненския район "Аспарухово", при която унищожителен порой доведе до смъртта на 13 души, Община Варна е готова с проекта за изграждане на два охранителни канала, които да предотвратят подобно бедствие.
Комисията по архитектура към общинския съвет даде съгласието си за изграждането на отводнителните трасета.
Реалният срок, в който може да започне строителството, за което има осигурено финансиране е края на юли и в началото на август.

 

Новите учебни програми трябва да възпитат културни читатели, смятат автори на учебници

Много трудно могат да бъдат изготвени учебници по новите учебни програми, така че по тях да учат децата през 2016/2017 година. Това коментираха автори на учебници.
Авторът на учебници по история Цветан Цветански припомни коментарите още от лятото, че няма как новите учебници да са готови за следващата учебна година предвид сроковете, необходими за написването им. "Не е нещо като да "опраскаш" един учебник бързо-бързо", смята той.

продължава>

 

Вече е активен сайтът за подготовката на Българското председателство на Съвета на ЕС

Вече е активен сайтът за подготовката на Българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г., обяви вицепремиерът по координация на европейските политики и институционалните въпроси и министър на образованието и науката Меглена Кунева. Тя участва в кръгла маса на тема „Граждански измерения на Българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г.“.Тепърва предстои още много работа по уеб сайта, обясни вицепремиерът и подчерта, че целта на този етап е да бъде дадена основна информация за процеса на подготовка и да има обратна връзка.„Освен български, сме предвидили в бъдеще информацията да бъде преведена на още три езика: английски, немски и френски.

продължава>

 
Още статии...
Партньори