Начало От страната Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

Кунева: България все повече се утвърждава като крайна дестинация за мигранти, търсещи убежище

България все повече се утвърждава като крайна дестинация за мигранти, търсещи убежище. Това каза вицепремиерът, министър на образованието и председател на Националната комисия за борба с трафика на хора Меглена Кунева.
По думите й е важно да се вглеждаме както в миграционните потоци, обезпечаване на защита на държавата от нередовна миграция, така и във всяка една човешка история, за да разпознаваме признаците на експлоатация.

продължава>

 

Еврокомисар Крецу и министър-председателят Борисов откриват на 16 юни в София европейска конференция, посветена на Кохезионната политика

Европейският комисар по регионалната политика Корина Крецу и министър-председателят Бойко Борисов ще открият в София конференция "Кохезионната политика на ЕС – ориентация към резултати".
Форумът, организиран от Генерална дирекция "Регионално развитие" на Европейската комисия, ще събере близо 500 участника: представители на Европейския парламент, Европейската сметна палата, ЕК, отговорни служители в националните администрации и професионалисти, които работят с европейските фондове от целия Европейски съюз. Те ще  обсъдят резултатите на политиката в периода 2007-2013, предизвикателствата, свързани с нейното прилагане през настоящия период 2014 – 2020 г., и развитието ѝ в бъдеще през призмата на резултатността. За първи път България е домакин на годишната конференция на Европейската комисия за оценка на Кохезионната политика.

продължава>

 

Двама българи са лауреати на наградата за европейски гражданин на ЕП за 2016 г.

Мариана Пенчева, номинирана от Георги Пирински (С&Д), и Иван Николов, номиниран от д-р Андрей Ковачев (ЕНП), са сред 50-те лауреати за Гражданската награда на Европейския парламент за 2016 г. Лауреатите ще получат почетни медали на официална церемония през есента в София, организирана от Информационното бюро на ЕП в партньорство с Народното събрание. Те ще участват също така и в общоевропейската церемония, посветена на Гражданската награда на Европейския парламент, която ще се проведе в Брюксел на 12 и 13 октомври 2016 г.

продължава>

 

Среща за техническата помощ по отношение на правосъдната реформа в България

В София представители на Службата за подкрепа на структурната реформа (СПСР) на Европейската комисия участваха в координационна среща за техническата помощ по отношение на правосъдната реформа в България. Другите участници бяха министърът на правосъдието Екатерина Захариева, главният прокурор Сотир Цацаров и представители на страните членки, които предоставят техническа експертиза.

продължава>

 

От 1 юни отпадат ограниченията за работа на българи в Швейцария

От 1 юни отпадат ограниченията за свободно движение и достъп до пазара на труда за българи в Швейцария.
На 31 май т. г. завършва преходният период от седем години за български и румънски граждани, определен в Протокол II II на Споразумението за свободно движение на хора между ЕС и Конфедерация Швейцария, който бе в сила от 1 юни 2009 г.
С него бяха установени ограничения за достъпа до пазара на труда (ограничен брой разрешения - контингенти, предимство за местната работна сила и проверка на условията на заплащане и на пазара на труда).

продължава>

 
Още статии...
Партньори