Начало От страната Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

Олга Борисова получи отличието „Златен век”

На 21 май 2018 г. на официална церемония в Национална галерия „Двореца“  гр. София, Министърът на културата Боил Банов връчи традиционните годишни награди по случай 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Сред наградените бе и нашата съгражданка народната певица Олга Борисова – почетен гражданин на гр. Кюстендил, която получи престижното отличие „Златен век” за нейния принос в развитието на българската култура и духовност.

продължава>

 

Младежи създадоха: Кюстендил- Пътеводител на вечния град

Пътеводител на Вечния град- Кюстендил създадоха двама млади кюстендилци- Николай Брънзалов и Томислав Еленков. В малка книжка / джобен формат /, двамата представят 10 туристически обекта, който всеки кюстендилец трябва да познава, а всеки гост на града да посети. Това са: Регионалния исторически музей, Художествена галерия “Вл. Димитров- Майстора”, Къща- музей “Димитър Пешев”, Джамия Ахмед Бей, Римски терми, Къща- музей “Ильо Войвода”, Пиргова кула, Емфиеджиева къща, Късноантична и средновековна крепостна стена Хисарлъка, Средновековната черква “Св. Георги”. Пътеводителят дава информация за богатството на Кюстендил- лековитата минерална вода.

продължава>

 

Бюджетът на ЕС: данни за разходите и вноските по страни-членки

Наличните данни са от последния публикуван финансов отчет на Европейската комисия за 2016 г. Те показват, че европейското финансиране за България е възлизало на 2,35 млрд. евро. От тези средства 1,15 млрд. евро (49%) са били изразходвани за регионална политика, а още 1,01 млрд. евро (43%) са отишли за селско стопанство.

продължава>

 

Възпоменателна вечер за Иван Момчилов

На 25.01.2018 г. в Синята зала на читалище „Братство 1869” гр. Кюстендил ще се проведе Възпоменателна вечер по повод 130 години от рождението на Иван Момчилов - български политически и обществен деец, участник в акцията по спасяването на българските евреи през 1943 г.
Иван Момчелов е роден в кюстендилското село Соволяно. Работи като адвокат в Кюстендил. Председател на Кюстендилското читалище "Братство". Участва като офи­цер в Балканската война (1912-13) и в Първата световна война (1915-18). Народен представи­тел от Кюстендил в XXIV Обикновено НС (1938-1940).

продължава>

 

Откриват Българското председателство в София

Изпълнения на автентични фолклорни песни и композиции, старинни църковни песнопения, народни танци и фолклорни ритми със съвременно звучене са включени в културната програма на Церемонията по откриването на Българското председателство. Тя ще се състои на 11 януари 2018 г. от 19:30 до 20:30 часа в Народния театър „Иван Вазов“.

продължава>

 
Още статии...
Партньори