Начало От страната Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

След 9 години всеки втори европеец ще е с алергия, прогнозират медици

150 млн. европейски граждани боледуват от алергия. Това обяви председателят на Българското дружество по алергология проф. Васил Димитров.
В партньорство с Университетската болница „Александровска” и Асоциацията на българите, боледуващи от астма, стартира национална информационна кампания „Имате ли алергия? Да вървим заедно по пътя на превенцията и контрола!”.
В редица градове ще бъде провеждано безплатно тестване и измерване на дишането. Сред тях е Стара Загора, където тестуването стартира на 18 май. Кампанията ще се проведе също в Берковица, Пловдив, Перник и други.

продължава>

 

Българче изобрети компютър, който пише ръкописно вместо него

Ученик от Природо-математическата гимназия в София изобрети компютър, който автентично пресъздава човешкия почерк.
Звездин е деветокласник и той успя да накара компютъра си да пресъздава автентично почерка му. Идеята да създаде устройството му хрумва преди няколко месеца, когато заради рана на ръката не може да пише.
Устройството, което той е нарекъл "ARDUWRITE", изработва сам, а това му отнема около месец.

продължава>

 

ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ ОДОБРИ 368 МЛН. ЕВРО ЗА ТРЕТАТА ЛИНИЯ НА МЕТРОТО В СОФИЯ

Европейската комисия одобри инвестиция от над 368 млн. евро от Европейския фонд за регионално развитие в подкрепа на изграждането на нова линия на метрото в София. Проектът „Разширение на метрото в София, линия 3, етап I, бул „Владимир Вазов“ — Център — ул. „Житница“ има за цел да се изгради нов лъч на метрото от почти 8 км, както и осем нови метростанции.

продължава>

 

Емблематични сгради в София, Пловдив и Варна ще светнат в цветовете на европейския флаг на 9 май

Вечерта на 9 май – Деня на Европа – точно в 21.00 ч., емблематични сгради в София, Пловдив и Варна ще бъдат осветени в цветовете на ЕС. Това са трите български града, избрани за Европейски столици на различни международни прояви.

продължава>

 

Народните танци стават задължителни до 12 клас

Учениците още от първи клас задължително ще учат по два народни танца и така ще е почти всяка учебна година, като до края на средното си образование всеки трябва да е усвоил стъпките на 22 хора.
Това предвиждат работните варианти на новите учебни програми за предмета "физическо възпитание и спорт", публикувани наскоро от просветното министерство. До момента нови програми са утвърдени само за учениците от 1-ви, 2-ри, 5-и, 6-и и 8-и клас.

продължава>

 
Още статии...
Партньори