Начало От страната Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

Деца за 10 училища се изнесоха в чужбина

9784-ма ученици са заминали за чужбина през изтеклата учебна година - 5591 през първия срок и 4293-ма през втория. Това са съобщили от Министерството на образованието и науката.
Заминалите деца могат да се сравнят с приблизителния общ брой на учениците в около 10 големи училища с около 1000 учещи. Зам.-министърът на образованието Диян Стаматов обяснява високия брой напуснали системата с общата миграционна вълна.

продължава>

 

Голяма промяна за всички българи в чужбина! Вижте новите условия за лични карти и паспорти

Стотици хиляди българи, живеещи зад границавече са облекчени с издаване и подмяна на документи за сaмоличност.
Министерство на външните работи пусна на интернет страницата си електронна платформа, чрез която емигрантите могат да подават заявление до МВР за преиздаване на паспорт или лична карта. Преди това емигрантите бяха принудени да пътуват километри, за да стигнат до посолство или консулство, където могат да подадат заявление.

продължава>

 

Спад в младежката безработица

Младежката безработица е спаднала с три пункта за една година и е около 13%, съобщи министърът на труда Зорница Русинова на трудова борса за младежи в столицата. Така младежката безработица продължава да е значително над средната за страната, която пък падна до 8.4% за юни според данните на Агенцията по заетостта. На софийската борса 20 работодатели са предложили 250 свободни места, но от министерството не съобщават броя на безработните младежи, които са проявили интерес.

продължава>

 

Въведоха нов данък за фирмените активи, влиза в сила със задна дата

С трудно събрано мнозинство парламентът одобри на първо четене промени в Закона за корпоративното подоходно облагане, които въвеждат нов данък с обратна сила за фирмите. Ако законопроектът не бъде прекроен на второ четене, фирмите ще бъдат задължени със задна дата от 1 януари 2016 г. да облагат личното ползване на фирмени активи с плоска ставка от 10%-ен данък върху разходите. Ще се облагат коли, имоти и останалите фирмени активи, които се ползват и за лични нужди.

продължава>

 

Борисов призова: Искаме ясна позиция на европейските институции за АЕЦ Белене

Премиерът Бойко Борисов и председателят на Европейския съвет Доналд Туск обсъдиха тази сутрин големите енергийни проекти, които могат да бъдат реализирани на територията на България.
Срещата е по инициатива на Туск като продължение на телефонния разговор между двамата през миналата седмица. На срещата днес премиерът Борисов поиска ясната и категорична позиция на Европейската комисия и нейните служби за газоразпределителния център. Той постави и въпроса за съгласуване на последващите действия на България след решението на Арбитражния съд в Женева по търговския спор между НЕК и "Атомстройекспорт" във връзка с АЕЦ "Белене".

продължава>

 
Още статии...
Партньори