Начало От страната Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

Резултати от Десети национален литературен конкурс за поезия „Биньо Иванов” – Кюстендил 2016

В анонимната надпревара тази година се включиха 355 поети с 1065 стихотворения.
Жури в състав – Константин Еленков - литературен критик, Димитър Христов – секретар на Съюза на българските писатели, и поетите Анжела Димчева, Методи Джонев и Благой Ранов определи следните награди на Десетия национален литературен конкурс за поезия „Биньо Иванов” – Кюстендил 2016:

продължава>

 

Унгария и България не са съгласни с предложението на ЕК относно приема на мигранти

Външните министри на България и Унгария единодушно са обявили за неприемливо предложението на Европейската комисия , което предвижда финансови санкции за държавите, отхвърлящи задължителните квоти за разпределение на бежанци.
Петер Сиярто и Даниел Митов са провели двустранни дискусии в сряда в София по време на срещата на министрите на външните работи от Съвета на Европа.

продължава>

 

Белгийска компания планира изграждане на център за иновации в Северна България

В момента заявени намерения за инвестиции има и от няколко белгийски компании.
Една от тях планира изграждането на нов център за иновации в Северна България. Това съобщи посланика на Белгия у нас Н. Пр. г-жа Аник Ван Калстер по време на среща между министърът на икономиката Божидар Лукарски и Питър Де Крем, държавен секретар по външната търговия на Кралство Белгия, който е на посещение у нас.

продължава>

 

Иван Андонов с приз "Добро сърце"

Вчера в столичния Централен военен клуб Председателя на Общински съвет – Кюстендил Иван Андонов бе отличен с приз и почетна грамота „Добро сърце" от националния омбудсман Мая Манолова за принос към кампанията „Великден за всеки".
Инициативата „Великден за всеки - Дари празник за баба и дядо" се проведе за набиране на средства за пенсионерите, които взимат малко над 300 лв. месечна пенсия и не получават великденски надбавки от държавата. В страната бяха събрани над 660 000 лв., които бяха раздадени на 30 000 пенсионери под формата на ваучери за храна.

продължава>

 

След 9 години всеки втори европеец ще е с алергия, прогнозират медици

150 млн. европейски граждани боледуват от алергия. Това обяви председателят на Българското дружество по алергология проф. Васил Димитров.
В партньорство с Университетската болница „Александровска” и Асоциацията на българите, боледуващи от астма, стартира национална информационна кампания „Имате ли алергия? Да вървим заедно по пътя на превенцията и контрола!”.
В редица градове ще бъде провеждано безплатно тестване и измерване на дишането. Сред тях е Стара Загора, където тестуването стартира на 18 май. Кампанията ще се проведе също в Берковица, Пловдив, Перник и други.

продължава>

 
Още статии...
Партньори