Начало От страната Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

Президентът на Колумбия удостои Мария Габриел с орден за принос в дипломатическите отношения с ЕС

На тържествена церемония в посолството на Колумбия в Брюксел, зам.-председателят на Групата на ЕНП в Европейския парламент и ръководител на българската делегация в групата Мария Габриел беше удостоена с титлата „Рицар на Ордена на „Сан Карлос“.
Орденът е учреден от правителството на Колумбия преди повече от 60 години, за да отдаде почит и признание преди всичко за чуждестранни лица, отличили се със заслуги към страната най-вече в областта на международните отношения и дипломацията. Той се връчва с Указ на Президента на Колумбия по предложение на Министерството на външните работи.

продължава>

 

Бронз за България от женската борба

Дългото чакане на българския спорт на Олимпийските игри приключи. Елица Янкова донесе първия медал за България в Рио де Жанейро в женската борба. Тя завоюва бронза в невероятна битка с аржентинката Патрисия Алехандра Бермудес.
В схватката 21-годишното ни момиче от Варна надделя със 7:6 и сложи гордо на гърдите си първото отличие за родината от тези Олимпийски игри. Ели Янкова спечели четири мача и загуби само един, но накрая радостта беше за нея.
Този мач беше наистина луд. Първата точка в него дойде две минути след началото му, след като аржентинката имаше присъдени 30 секунди за пасивност, но не успя да атакува в тях и изостана с 0:1. И в минутите след това стана невероятна схватка.

продължава>

 

Росен Плевнелиев издаде указ за референдума

Държавният глава Росен Плевнелиев определи на 6 ноември 2016 г. да се проведе национален референдум, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.
В допитването са включени три въпроса: Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура; Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите и Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори.

продължава>

 

На 01 Август 2016 г. се проведе еднодневно обучение на екипа на МИГ „Невестино-Кюстендил“

На 01 Август 2016 г., в с. Невестино, ул. „Владимир Поптомов“ №29А, КИЦ се проведе еднодневно  обучение на екипа на МИГ „Невестино-Кюстендил“
на тема “Стратегическо планиране“. На обучението се обсъдиха въпроси, свързани с:
1. Важните аспекти на стратегическото планиране;
2. Дейностите по стратегическото планиране;
3. Индикатори за изпълнение на дейностите и мониторинг.

продължава>

 

София Филм Фест ще започне в Кюстендил с българския филм „ЖАЖДА"

За 4- та поредна година София Филм Фест гостува в Кюстендил. Откриването е днес, предстоят 12 филма в 3 уикенда, до 20- ти август. Филмите могат да се гледат на Арката, на пл. "Велбъжд". Входът е свободен!
Сред заглавията са забележителни български филми и международни продукции.
София Филм Фест ще започне в 21,00 часа с българския филм „ЖАЖДА" на Светла Цоцоркова. Творбата, който имаше своята световна премиера на фестивала в Сан Себастиан, донесе редица награди на своя екип - за режисура и операторско майсторство, както и за актьорство на двамата младежи Александър Бенев и Моника Найденова. Във филма те си партнират с големи български актьори като Светлана Янчева, Ивайло Христов, Васил Михайлов, Стефан Мавродиев, Иван Бърнев. „Жажда" е филм за различните лица на любовта. Всеки обича и ненавижда всеки. Жаждата за любов е толкова голяма, че само смъртта може да я утоли.

продължава>

 
Още статии...
Партньори