Начало От страната Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

Двама българи са лауреати на наградата за европейски гражданин на ЕП за 2016 г.

Мариана Пенчева, номинирана от Георги Пирински (С&Д), и Иван Николов, номиниран от д-р Андрей Ковачев (ЕНП), са сред 50-те лауреати за Гражданската награда на Европейския парламент за 2016 г. Лауреатите ще получат почетни медали на официална церемония през есента в София, организирана от Информационното бюро на ЕП в партньорство с Народното събрание. Те ще участват също така и в общоевропейската церемония, посветена на Гражданската награда на Европейския парламент, която ще се проведе в Брюксел на 12 и 13 октомври 2016 г.

продължава>

 

Среща за техническата помощ по отношение на правосъдната реформа в България

В София представители на Службата за подкрепа на структурната реформа (СПСР) на Европейската комисия участваха в координационна среща за техническата помощ по отношение на правосъдната реформа в България. Другите участници бяха министърът на правосъдието Екатерина Захариева, главният прокурор Сотир Цацаров и представители на страните членки, които предоставят техническа експертиза.

продължава>

 

От 1 юни отпадат ограниченията за работа на българи в Швейцария

От 1 юни отпадат ограниченията за свободно движение и достъп до пазара на труда за българи в Швейцария.
На 31 май т. г. завършва преходният период от седем години за български и румънски граждани, определен в Протокол II II на Споразумението за свободно движение на хора между ЕС и Конфедерация Швейцария, който бе в сила от 1 юни 2009 г.
С него бяха установени ограничения за достъпа до пазара на труда (ограничен брой разрешения - контингенти, предимство за местната работна сила и проверка на условията на заплащане и на пазара на труда).

продължава>

 

България е домакин на срещата на министрите на ПСЮИЕ

В Правец ще се проведе Срещата на министрите на външните работи на страните участнички в Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа. Неин домакин е министърът на външните работи Даниел Митов.
Събитието е част от заключителните мероприятия на Българското председателство на Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа. През тази година страната ни като председател съсредоточи усилията си върху три основни приоритета - енергийна и инфраструктурна свързаност, медийна свобода и свобода на изразяване, миграция и справяне с бежанския поток.

продължава>

 

Заключителен концерт на Осмата международна камерна музикална академия

На 26 май 2016 г. от 18:00 ч. в Голямата зала на читалище „Братство 1869“ гр. Кюстендил ще се състои заключителния концерт на участниците в Осмата международна камерна музикална академия. Ще прозвучат изпълнения на студенти и преподаватели от Илинойски Уеслиън университет - САЩ и ученици и преподаватели от Кюстендил и София. В концертната програма са включени произведения от М. Големинов, Д. Христов, П. Хаджиев, обработки на български народни песни и танци и др. 

продължава>

 
Още статии...
Партньори