Начало От страната Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

Антонио Лопес, ЕНП: При управлението на ГЕРБ българските общини промениха облика си

Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов и кметове на областни градове, избрани от листата на ГЕРБ, се срещнаха с генералния секретар на ЕНП Антонио Лопес. Това се случи в рамките на конгреса на ЕНП в Хелзинки. На срещата присъства и кметът на община Кюстендил Петър Паунов.
„Нашата българска делегация, съставена главно от кметове на областни градове в България, които са гръбнакът на местната власт у нас, подкрепя твърдо Европейската народна партия, защото в нея вижда сигурност и просперитет за ЕС и гражданите му", заяви Цветан Цветанов по време на срещата.

продължава>

 

Протестиращите майки на деца с увреждания ще нощуват пред Министерски съвет

Майките от инициативата "Системата ни убива" опънаха палатки на жълтите павета пред Министерския съвет и ще останат там през цялата нощ, заедно с децата си. Поредният протест на майките се провежда ден, след като те подписаха споразумение и план за действие с правителството относно реформата в областта на хората с увреждания.
Майките остават през цялата нощ, за да покажат на властта, че няма да се откажат от реформата и че докарани дотук, те нямат избор. Протестиращите запалиха свещи около палатките, а междувременно граждани им донесоха храна за през нощта. "Нямаме друг избор, те ни принудиха на такива действия" заяви пред Дарик Вера Иванова от Конфедерацията за защита правата на децата. Майките споделиха разочарованието си, че малцина от минувачите и шофьорите са подкрепили тяхната борба.

продължава>

 

Удължен е срокът за изпълнение на проект „Студентски практики - Фаза 1“

Със Заповед на Ръководителя на Управляващия орган на ОП НОИР е удължен срокът за изпълнение на проект „Студентски практики - Фаза 1“ до 29 декември 2018 г. Желаещите да участват в проекта трябва да направят своята регистрация в информационната система на адрес https://praktiki.mon.bg/sp/, като последната възможна дата за включване е 17 октомври 2018 г.  За успешно проведено обучение в реална работна среда студентите получават стипендия в размер на 480 лв.
В рамките на този етап ще бъдат реализирани допълнително 1650 практически обучения. Те трябва да приключат най-късно до 29 ноември 2018 г., тъй като изискуемите 240 часа за практическо обучение в реална работна среда отнемат средно около 2 месеца на всеки практикант.

продължава>

 

Увеличават се читалищата и членуващите в тях в област Кюстендил

Действащите читалища на територията на област Кюстендил са 97, от тях 26 (26.8%) са в градовете, а 71 (73.2%) в селата, по данни към края на 2017 година. В сравнение с 2012 г. се наблюдава увеличение на броя на читалищата с 20, или 26.0%, съответно с 8 (44.4%) в градовете и с 12 (20.3%) в селата. Членовете на читалищата в областта са 8 315, като спрямо 2012 г. броят им се увеличава с 2 339, или с 39.1%, информира Даниела Димитрова, началник на отдел "Статистически изследвания - Кюстендил".
Най-много са действащите читалища в областите Пловдив (207) и Стара Загора (183). Най-малко са читалищата в областите Видин и Габрово - по 77. С изключение на София (столица) във всички области на страната в селата има повече читалища отколкото в градовете.

продължава>

 

Почина проф. Петър Льондев

На 82-годишна възраст почина световно признатият български композитор, музикален фолклорист, диригент, педагог и общественик проф. Петър Льондев. 
Творчеството му е признато за класика в жанра на детските и фолклорните хорови песни, прочути и изпълнявани от наши и чужди формации по цял свят. Огромен е приносът му в областта на музикалната фолклористика като научен сътрудник в Института за изследване на изкуствата при БАН. Повече от 40 000 са записаните и нотирани от него народни песни и инструментални мелодии, резултат от активната му теренна работа из страната, над 100 са детските му песни.

продължава>

 
Още статии...
Партньори