Начало От страната Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

Европейска дигитална асамблея в София

През 2018 г. София ще бъде домакин на Европейската дигитална асамблея по време на Председателството на България на Съвета на ЕС. Това бе темата за провелата се среща на Кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова с еврокомисаря Мария Габриел. На срещата присъства и Ръководителя на Представителството на Европейската комисия в България г-н Огнян Златев.
Дигиталната асамблея ще даде възможност на всички, които са ангажирани в ИТ сектора и в цифровата икономика да представят и очертаят икономическите перспективи, които са предоставени на цифровия пазар.

продължава>

 

Академия „МАЙ ДЖАР“ гостува на читалище „Братство“

На 16 юни 2017 г. в читалище „Братство 1869” гр. Кюстендил ще гостува Академия „Май Джар” на специалистът по Фън Шуй - Ина Май Джар. Тя ще говори пред кюстендилската публика по темата „Как да се предпазим от физическите си рани?“
Ина Май Джар ще разкаже за най-новите методи за профилактика на здравето и ще покаже техники за поддържане на опорно-двигателната система. Ще запознае аудиторията с най-новата технология „Квантова диагностика“ и ще препоръча конкретни действия за съхраняване и поддържане на здравето. При желание гражданите може да се запишат за индивидуални сеанси с биоскенер.
Ще бъде представена и книгата на поетесата Румяна Пелова – „Светлина в раните“

продължава>

 

ВАС отмени постановлението на МС за минималната работна заплата от 460 лв.

Със свое решение от 17.05.2017 г. Върховният административен съд (ВАС) отмени Постановление на Министерски съвет  (МС) № 22/26.01.2017 г., с което се определи минимална работна заплата за 2017 г. в размер на 460 лв. Това съобщиха от пресцентъра на Българската търговско-промишлена палата.
Делото се образува по повод на жалба на четири представителни на национално равнище работодателски организации (Асоциация на индустриалния капитал в България, Българска стопанска камара, Българска търговско-промишлена палата и Конфедерация на работодателите и индустриалците в България).

продължава>

 

Председателят Юнкер се консултира с Европейския Парламент относно кандидатурата на Мария Габриел за комисар по въпросите на цифровата икономика и цифровото общество

Председателят EК Жан Клод Юнкер обяви днес намерението си да възложи на Мария Габриел, кандидата за комисар от България, отговорността за цифровата икономика и цифровото общество.
Юнкер проведе днес събеседване с Мария Габриел, която трябва да замени бившия член на Комисията Кристалина Георгиева. Въз основа на това събеседване председателят Юнкер потвърди компетентността на Мария Габриел съгласно изискванията на член 17, параграф 3 от Договора за Европейския съюз (ДЕС) да кандидатства за комисарския пост. Освен това той обяви своето намерение да ѝ възложи отговорността за цифровата икономика и цифровото общество.

продължава>

 

Президентът Румен Радев встъпи в длъжност

Президентът Румен Радев встъпи в длъжност като петия президент на България на официална церемония на пл. "Св. Александър Невски", на която прие поста от досегашния държавен глава Росен Плевнелиев.
Президентът Росен Плевнелиев заяви в словото си, че мандатът му е бил труден, но успешен, по време на който е държал правилната посока, задал е правилните приоритети, дал е, но не е взел, изпълнил е обещанията си.

продължава>

 
Още статии...
Партньори