Начало От страната Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

Младежи със завършено висше образование могат да кандидатстват за работа

От 5 Октомври 2020 г. дипломирани младежи със завършено висше образование могат да кандидатстват за работа през 2021 г. в централни ведомства и техните териториални поделения.
Тази възможност се реализира от Агенция по заетостта по утвърдени от Министерството на труда и социалната политика критерии и процедура за кандидатстване по програма "Старт на кариерата". Чрез програмата се дава възможност на безработни младежи, завършили висшето си образование в рамките на 12 месеца да натрупат първият си трудов стаж, както и професионален опит, умения и практика по придобитото образование, с което да поставят началото на своето кариерно развитие.

продължава>

 

Министерството на младежта и спорта ще отпусне допълнителни близо 2 млн. лв. за спортните клубове

Министерството на младежта и спорта ще отпусне допълнителни близо 2 млн. лв. за спортните клубове в България. Това означава, че с близо 30% ще бъдат увеличени средствата, осигурени за тях през 2020 г.
Допълнителното финансово подпомагане на клубовете се прави заради ограниченията в дейността им, които бяха наложени, във връзка с разпространението на епидемията от коронавирус. Основната цел на мярката е спортните клубове да бъдат подпомогнати за създаването на условия за реализиране на ефективен тренировъчен и състезателен процес на спортистите и усъвършенстване на системата за управление на подготвителния процес, като възможност за спортно развитие и основа за реализиране на високи спортни резултати.

продължава>

 

Какво трябва да знаят родителите на деца в ясли, градини или училища?

Какво трябва да знаят родителите на деца, посещаващи детски заведения и училища в условията на COVID-19? От Министерството на здравеопадването отговарят на най-често задаваните въпроси
В детската ясла/детската градина на детето ми има положително за COVID-19 дете. Трябва ли да изследвам детето си? Подлежи ли то на карантина? Продължава ли детската градина да работи? Мога ли да ходя на работа, в случай че детето ми е под карантина? Имам ли право на болничен лист, в случай че детето трябва да остане вкъщи? Кой издава болничния лист?

продължава>

 

Удължиха извънредната епидемична обстановка до края на ноември

Пандемията от COVID-19 продължава да представлява тежка извънредна ситуация, свързана с общественото здраве в национален и световен мащаб.
По данни на Европейския център за превенция и контрол па заболяванията, към 19.09.2020 г. в света са регистрирани 30 540 446 потвърдени случая на COVID-19, от които 952 724 починали. От тях 2 808 711 случая или 9,2% са заболелите на територията на Европейския съюз /Европейското, икономическо пространство и Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия, с общ брой починали — 185 945.

продължава>

 

На 30 септември изтича срокът за подаване на коригиращи декларации


На 30 септември изтича срокът за подаване на коригиращи декларации от физическите и юридическите лица. Гражданите и фирмите имат възможност еднократно да коригират данните, посочени в годишната декларация за облагане на доходите на физическите лица и формуляра за облагане с корпоративни данъци на юридическите.

продължава>

 
Още статии...
Партньори