Начало От страната Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

Антонио Таяни: България трябва да върши повече за ЕС

Според него по време на европредседателството трябва да се види по-голяма роля на южните страни, както и от държавите на изток като България и Вишеградската група. Антонио Таяни уточни, че то е важно заради ситуацията в ЕС, стабилността и доброто сътрудничество. „Основното значение е свързано със стабилността на Европейския съюз. Намираме се в много напрегнат период и не е лесно. Особено след изборите в Германия, след изборите във Франция, дори в Италия през следващите месеци. По време на вашето председателство ситуацията може да се промени в най-важните страни“, поясни Антонио Таяни.

продължава>

 

Българското правителство и ЕК със съвместно заседание в Брюксел

Българското правителство и Европейската комисия проведоха съвместно заседание в Брюксел. Премиерът Бойко Борисов увери, че България е готова да застане начело на Съвета на Европейския съюз. Българските министри представиха приоритетите на страната ни по време на председателството, последва пресконференция на Бойко Борисов и Жан-Клод Юнкер.
Видимо доволен след съвместното заседание, Юнкер се обърна към журналистите на български и нарече Бойко Борисов "стар и добър приятел". Той похвали страната ни за добрите финансови показатели и каза, че мястото ѝ е в Шенген и еврозоната.

продължава>

 

100 деца от Българската историческа диаспора посетиха Европейския Парламент в Брюксел

За 9-та поредна година Фондация „Българска памет“ и д-р Милен Врабевски изпратиха 100 младежи от българската историческа диаспора на посещение в Европейския парламент в Брюксел. Децата са от Албания, Македония, Сърбия, Молдова, Украйна, Румъния, както и от Западните Родопи и района на Тервел. Визитата е осъществена по покана на евродепутатите д-р Андрей Ковачев, Андрей Новаков, Емил Радев и Владимир Уручев, а целта на посещението е младежите да се запознаят с работата и ролята на Европейския парламент в процеса на взимане на решения в Европейския съюз.

продължава>

 

Естония: Правим всичко възможно Председателството на България да започне с летящ старт

България ще участва в последните заседания на естонското председателство на Съвета на Европейския съюз, за да може да започне своя мандат с летящ старт от 1 януари. В ръцете на българското председателство ще останат преговорите за новото европейско законодателство за киберсигурност и за защита на личната неприкосновеност.
Това заяви главният информационен директор на Естония Сиим Сиккут пред "Дневник". Естония, България и Австрия ще са триото държави членки, които ръководят председателството на ЕС от 1 юли 2017 г. до 31 декември 2018 г. Мандатът на Талин свършва през декември, а първото събитие на София е предвидено за 4 януари догодина.

продължава>

 

Достъп за България и Румъния до визовата информационна система

Парламентът прие предложение на Съвета за предоставяне на България и Румъния на достъп до визовата информационна система (ВИС) с 610 гласа „за“ срещу 50 „против“ и 33 „въздържал се“.
Решението на Съвета би позволило на България и Румъния да проверяват информация във ВИС, без да могат да въвеждат, изменят или трият данни. Парламентът постанови в законодателна резолюция от 8 юни 2011 г., че България и Румъния са готови да влязат в шенгенското пространство.

продължава>

 
Още статии...
Партньори