Начало От страната Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

Властта предвижда нова помощ за бизнеси, спрени от работа заради COVID-19

По 24 лева на ден държавна помощ ще могат да се възползват фирми и обекти, чиято дейност е временно ограничена със заповед на властите. Условието е работниците да са пуснати в неплатен отпуск. Това предвижда проект на правителствено постановление, който ще бъде обсъждан с работодателите на Националния съвет за насърчаване на заетостта, предаде БНР.
В доклада на социалния министър Деница Сачева към проекта на постановлението се посочва, че целта е да се предостави подкрепа за запазване на заетостта на работещите в предприятия, които директно са преустановили стопанската дейност в резултат от наложени противоепидемични мерки срещу разпространението на Covid-19.

продължава>

 

Здравните власти предлагат по-строги мерки в борбата с COVID-19

По-строги мерки в борбата с COVID-19 и удължаването им след 12 ноември - това предлагат здравните власти. Мерките засягат и учениците, и работещите, и пенсионерите. 
Препоръчва се дистанционно обучение за учениците от 5 до 12 клас, а за по-малките - спиране на извънкласните дейности.
"Време е да се спрат всякакви дейности в учебните заведения, които са извън рамките на дадена паралелка", заяви главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев по време на брифинга в Министерството на здравеопазването.
„Препоръчваме на ВУЗ-овете да преминат на дистанционна работа.

продължава>

 

От 1-ви Ноември започва акция "Зима"

Операцията започва от неделя, 1 ноември, и ще продължи до края на месеца. Тя ще бъде осъщаствена в 3 етапа. Първият етап е от 1 до 10 ноември и е насочен към водачите на пътни превозни средства с животинска тяга, велосипедисти и мерки за безопасност на водачите.
Вторият етап ще е със завишено внимание към  пешеходците, като много сериозна уязвима група, а третият за безопасно шофиране през зимата, техническа изправност на автомобилите, както и поведение на водачите спрямо пешеходци.

продължава>

 

ДФЗ започва прием по подмярка "COVID 3"

Кандидатстването е с проект през Информационната система за управление и наблюдение на средствата от ЕС в България 2020 /ИСУН/. Подмярка "COVID 3" е с бюджет над 7 млн. лева (7 321 096 лв.).
Допустими за подпомагане по нея са микро, малки или средни предприятия съгласно Закона за малките и средните предприятия, осъществяващи преработка на селскостопански продукти, включени в Приложение I към ДФЕС, или на памук, с изключение на рибни продукти, както и групи, и организации на производители, които осъществяват преработка, предлагане на пазара или развитие на селскостопански продукти.

продължава>

 

Личните лекари ще издават направления за PCR тестове от ноември

Личните лекари ще имат право да издават направления за PCR тестове от началото на ноември. Това каза пред “По света и у нас” председателят на НС на НЗОК и зам.-министър на здравеопазването Жени Начева.
По думите й анексът към НРД ще бъде подписан до края на октомври. Не е ясно дали ще има лимити за направленията. Въпросът е на масата за преговори между БЛС и НЗОК.
Не е изчислено колко пари ще са необходими. Средствата обаче ще бъдат осигурени от бюджета на НЗОК за 2020 година, обясни Жени Начева.
Източник: viaranews

 
Още статии...
Партньори