Начало От страната Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

Възпоменателна вечер за Иван Момчилов

На 25.01.2018 г. в Синята зала на читалище „Братство 1869” гр. Кюстендил ще се проведе Възпоменателна вечер по повод 130 години от рождението на Иван Момчилов - български политически и обществен деец, участник в акцията по спасяването на българските евреи през 1943 г.
Иван Момчелов е роден в кюстендилското село Соволяно. Работи като адвокат в Кюстендил. Председател на Кюстендилското читалище "Братство". Участва като офи­цер в Балканската война (1912-13) и в Първата световна война (1915-18). Народен представи­тел от Кюстендил в XXIV Обикновено НС (1938-1940).

продължава>

 

Откриват Българското председателство в София

Изпълнения на автентични фолклорни песни и композиции, старинни църковни песнопения, народни танци и фолклорни ритми със съвременно звучене са включени в културната програма на Церемонията по откриването на Българското председателство. Тя ще се състои на 11 януари 2018 г. от 19:30 до 20:30 часа в Народния театър „Иван Вазов“.

продължава>

 

Официални почивни дни за 2018 година

Кога ще почиваме през 2018 година? Предлагаме ви да разгледате кои са почивните дни догодина. Работните дни за годината ще бъдат 249. Като за 2017 година са точно 248. Очертават се няколко дълги почивки, за които от сега може да планирате пътувания или отпуски. Първата най-дълга почивка ни очаква през април, когато ще почиваме цели 4 дни за Великден.

 

"София се превръща в цифровата столица на Европа"

Това заяви българският комисар по цифровата икономика и общество Мария Габриел по повод предстоящото домакинство на Европейската дигитална асамблея 2018. Форумът на високо равнище ще обсъжда насърчаването на цифрови умения, киберсигурността и бъдещето на Европа в сектора на високите технологии.
"България дава заявка, че бъдещето на Европа е цифрово", посочи още комисар Габриел на съвместната пресконференция с кмета на столицата Йорданка Фандъкова и председателя на фондация Webit Пламен Русев.

продължава>

 

Омбудсманът Мая Манолова сложи край на „Модерното робство“

„Всички, които през последните 3 години не са си получили заплатите от своите некоректни работодатели, вече ще могат да го направят през Фонда за гарантиране на вземания на работници от фалирали предприятия“.
Това заяви омбудсманът Мая Манолова на брифинг в Народното събрание, след като депутатите окончателно приеха на второ четене промените в Кодекса на труда, които слагат край на практиката на некоректни работодатели да не изплащат заплати, осигуровки, извънреден труд, както и да не изпълняват договорени социални ангажименти към служителите си.

продължава>

 
Още статии...
Партньори