Начало От страната Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

От понеделник започва приемът на документи по новата мярка „Запази ме”

С тази мярка ще се предоставя подкрепа чрез изплащане по 24 лв. на ден за периода на неплатен отпуск на всяко лице, осигурено на пълно работно време или пропорционално на уговореното работно време в трудовия договор.
От 30.11.2020 г. Агенцията по заетостта стартира прием на заявления по проект „Запази ме”, финансиран чрез Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 и финансовия механизъм REACT-EU, съобщават от Агенцията.
Целта на операцията е приоритетно да се предостави подкрепа за запазване заетостта на служителите в предприятия, които директно са преустановили стопанската дейност в резултат от наложени противоепидемични мерки срещу разпространението на COVID-19.

продължава>

 

Министър Ангелов издаде заповедта за новите мерки: Отпадат „зелените коридори“ за аптеките

С издадена днес от министъра на здравеопазването Заповед № РД-01-677/25.11.2020 г. от 23,30 ч. на 27 ноември, петък, до 21 декември 2020 г. в страната се въвеждат допълнителни противоепидемични мерки.
Магазините за хранителни стоки организират работата си, като не допускат лица под 65-годишна възраст в съответните обекти в часовете между 8.30 ч. и 10.30 ч. За аптеките т.нар "зелени коридори“ отпадат.

Ето и цялата Заповед на министъра:

продължава>

 

Министерски съвет ще обсъди нови, още по-строги мерки

Министърът на здравеопазването предлага нови мерки за справяне с пандемията, които предстои да бъдат обсъдени на заседание на Министерски съвет!
Ако бъдат гласувани, мерките ще влязат в сила от Петък - 27 Ноември 2020 г.!

Сред предложените мерки са:

продължава>

 

Книжният бранш с нова кампания за коледните празници

„Купи 1 книга. Подари я за Коледа“ е призивът на семейството на книгата
В навечерието на коледните и новогодишни празници книжният бранш отново се обръща с послание към любителите на книгите и четенето. Голямото семейство на книгата призовава читателите да направят подарък с кауза и със смисъл на своите близки, като им подарят книга за Коледа.

продължава>

 

Въведение Богородично – ден на християнското семейство

На 21 ноември Православна църква отбелязва един от най-светлите празници, посветени на семейството – Въведение Богородично. Според библейската история, когато малката Мария – бъдещата майка на Исус, навършила 3 години, родителите ѝ Йоаким и Ана изпълнили обета, който дали пред Бога, когато научили радостната вест, че ще имат дъщеря, която един ден ще роди Божия Син. В знак на благодарност, че ги е дарил с рожба, те оставили дъщеря си в храма, за да служи на Господ.

продължава>

 
Още статии...
Партньори