Начало От страната Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

Българското правителство и ЕК със съвместно заседание в Брюксел

Българското правителство и Европейската комисия проведоха съвместно заседание в Брюксел. Премиерът Бойко Борисов увери, че България е готова да застане начело на Съвета на Европейския съюз. Българските министри представиха приоритетите на страната ни по време на председателството, последва пресконференция на Бойко Борисов и Жан-Клод Юнкер.
Видимо доволен след съвместното заседание, Юнкер се обърна към журналистите на български и нарече Бойко Борисов "стар и добър приятел". Той похвали страната ни за добрите финансови показатели и каза, че мястото ѝ е в Шенген и еврозоната.

продължава>

 

100 деца от Българската историческа диаспора посетиха Европейския Парламент в Брюксел

За 9-та поредна година Фондация „Българска памет“ и д-р Милен Врабевски изпратиха 100 младежи от българската историческа диаспора на посещение в Европейския парламент в Брюксел. Децата са от Албания, Македония, Сърбия, Молдова, Украйна, Румъния, както и от Западните Родопи и района на Тервел. Визитата е осъществена по покана на евродепутатите д-р Андрей Ковачев, Андрей Новаков, Емил Радев и Владимир Уручев, а целта на посещението е младежите да се запознаят с работата и ролята на Европейския парламент в процеса на взимане на решения в Европейския съюз.

продължава>

 

Естония: Правим всичко възможно Председателството на България да започне с летящ старт

България ще участва в последните заседания на естонското председателство на Съвета на Европейския съюз, за да може да започне своя мандат с летящ старт от 1 януари. В ръцете на българското председателство ще останат преговорите за новото европейско законодателство за киберсигурност и за защита на личната неприкосновеност.
Това заяви главният информационен директор на Естония Сиим Сиккут пред "Дневник". Естония, България и Австрия ще са триото държави членки, които ръководят председателството на ЕС от 1 юли 2017 г. до 31 декември 2018 г. Мандатът на Талин свършва през декември, а първото събитие на София е предвидено за 4 януари догодина.

продължава>

 

Достъп за България и Румъния до визовата информационна система

Парламентът прие предложение на Съвета за предоставяне на България и Румъния на достъп до визовата информационна система (ВИС) с 610 гласа „за“ срещу 50 „против“ и 33 „въздържал се“.
Решението на Съвета би позволило на България и Румъния да проверяват информация във ВИС, без да могат да въвеждат, изменят или трият данни. Парламентът постанови в законодателна резолюция от 8 юни 2011 г., че България и Румъния са готови да влязат в шенгенското пространство.

продължава>

 

Европейска дигитална асамблея в София

През 2018 г. София ще бъде домакин на Европейската дигитална асамблея по време на Председателството на България на Съвета на ЕС. Това бе темата за провелата се среща на Кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова с еврокомисаря Мария Габриел. На срещата присъства и Ръководителя на Представителството на Европейската комисия в България г-н Огнян Златев.
Дигиталната асамблея ще даде възможност на всички, които са ангажирани в ИТ сектора и в цифровата икономика да представят и очертаят икономическите перспективи, които са предоставени на цифровия пазар.

продължава>

 
Още статии...
Партньори
Банер