Начало От региона Образование
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

образование и наука

„Празник на науката и творчеството“ се проведе в ПМГ

На 11 ноември 2021 г. в ПМГ „Проф. Емануил Иванов“ се проведе „Празник на науката и творчеството“. Три отбора от ученици на IX а клас и техните учители представиха продуктите и знанията, които са придобили, работейки и използвайки ресурси, които пилотно се прилагат по проект „Умения за иновации“ на Intel и Център за творческо обучение.

продължава>

 

Ученици от клуб „Млади възрожденци“ с награди от национален конкурс

Учениците от клуб „Млади възрожденци“ при ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“, град Кюстендил, с ръководител Ирина Вучкова, взеха активно учестие в Национален конкурс за изработване на мартеници, проведен в град Стара Загора.
Трима ученици - Йоана Владимирова -1е клас, Алекс Джонев – 1е клас и Джена Борисова – 2д клас са с първи места  за  изработване на автентични и оригинални мартеници, а учениците Гергана Христова -1е клас и Александър Христов – 2 д клас получиха специална грамота за изработване  на оригинална мартеница.

продължава>

 

Национална програма „Иновации в действие“ стартира в ПМГ в Кюстендил

УЧЕБНОТО ЗАВЕДЕНИЕ В СРЕД 20-ТЕ УЧИЛИЩА В БЪЛГАРИЯ, КОИТО ЩЕ ОРГАНИЗИРА ФОРУМ
Природоматематическа гимназия „Проф. Емануил Иванов“ в Кюстендил стартира изпълнението на проект по национална програма „Иновации в действие“, модул 1 и 2 „Мобилност за популяризиране и мултиплициране на добри иновации и форуми за иновации в образованието“.  Тази програма дава възможност за обмен на идеи и иновативни училищни практики чрез посещение на място на учители и ученици от иновативни училища партньори от цялата страна.

продължава>

 

Учениците от 5-и до 12-и клас в област Кюстендил преминават към онлайн обучение

Bcичĸи yчeници oт 5-и дo 12-и ĸлac в oблacт Kюcтeндил oт yтpe пpeминaвaт ĸъм oбyчeниe oт paзcтoяниe в eлeĸтpoннa cpeдa. Oнлaйн oбyчeниeтo зa yчeницитe oт cпoмeнaтитe ĸлacoвe щe бъдe зa пepиoдa 12-27 нoeмвpи вĸлючитeлнo. Toвa peшиxa eдинoдyшнo нa cвoe oнлaйн зaceдaниe днec члeнoвeтe нa Oблacтния ĸpизиceн щaб в Kюcтeндил. Зaceдaниeтo бe cвиĸaнo oт oблacтния yпpaвитeл Bиĸтop Янeв зapaди yвeличaвaщия ce eжeднeвнo бpoй cлyчaи нa зapaзeни c Koвид-19 и paзpacтвaщaтa ce eпидeмия в Kюcтeндилcĸa oблacт.

продължава>

 

ВЪЗПИТАНИК НА ПМГ - КЮСТЕНДИЛ ДАРИ ЛАПТОПИ

Възпитаник на Математическата гимназия в Кюстендил дарява лаптопи в полза на учениците и учителите. Те ще бъдат използвани не само в условията на пандемия, а и след нея. По заповед на здравния министър, гимназистите са преминали на дистанционно обучение, което има своите нужди.
МОН съобщава, че отпуска около 12 000 лева за закупуване на устройства – 3 за учители и 11 за ученици. Те обаче трябва да отговарят на определени устройства, пише в профила си Димитър Димитров. „Например ученическите не могат да бъдат по-широки от 310 милиметра.

продължава>

 
Още статии...
Партньори