Начало От региона Култура
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

култура

"Коледни трепети"

На 16 декември от 11:00 часа във фоайето на читалище "Братство 1869" бе открита коледна изложба на тема "Коледни трепети". Картините в изложбата са изработени от децата в класа по изобразително изкуство към читалището,с преподавател Людмила Христова. Проявата е част от Коледно-новогодишната програма „Зимна феерия под Хисарлъка", организирана от читалището.

 

Вечер на хоровото изкуство

На 15.12.2015 г. от 18:00 ч. в Голямата зала на читалище „Братство 1869” гр. Кюстендил ще се проведе Вечер на хоровото изкуство с участието на Вокална формация „Неразделни”,  Музикална компания „Пей сърце", Смесен хор „Братство”, Туристически хор „Осоговско ехо” и др. Концертът е част от богатата програма на читалището, посветена на Коледните и Новогодишни празници.

 

Грейват коледните светлини на Кюстендилската елха

Светлините на Коледната елха в Кюстендил ще бъдат запалени на 4 декември.  Елхата е с височина  12 метра и е от района на "Трите буки" в Осоговската планина.
Запалването на светлините ще стане със специална програма, подготвена от общинския отдел. Началото й е в 17,30 часа.

 

Читалище „Братство 1869” стартира Коледно-новогодишната си програма „Зимна феерия под Хисарлъка”

Ежегодно през месец декември читалище „Братство 1869” организира поредица от културни прояви, посветени на коледните и новогодишни празници. Жителите и гостите на гр. Кюстендил ще имат възможност да посетят няколко концерта в различни сфери на музиката – Празничен концерт, посветен на Международния ден на хората с увреждания, 10 години Музикална компания  “Пей сърце”, Вечер на хоровото изкуство с участието на Туристически хор „Осоговско ехо",  Смесен хор „Братство", Вокална формация „Неразделни" и Вокална група „Калпазани”, „Коледно настроение от песни и танци” с участието на Студио „Дебют", ТФ „Пъстри ритми”, КСТ „Фиеста”, Коледен фолклорен спектакъл „Ой, Коледо, мой Коледо” постановка: Адела Харалампиева, Слава Соколова и Евгений Вучков с участието на ФФ „Струмски полъх”, ДФГ „Трепетлика”, ДТС „Пробуда,  Фолк-арт формация, Сдружение „Вдъхновени” и др., Коледен концерт на класа по пиано с преподавател Красимира Матуска и др.

продължава>

 

Регионалната библиотека в Кюстендил обогатява на своя фонд

Регионалната библиотека в Кюстендил получава допълнителни средства за обогатяване на своя фонд. Библиотеката в Кюстендил, заедно с още 216 български библиотеки, е между одобрените да получат финансиране по Програма „Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност”. Това е програма, традиционна на Министерство на културата, която е насочена към финансиране на дейности за обновяване на фондовете на българските библиотеки.

продължава>

 
Още статии...
Партньори