Начало От региона Култура
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

култура

Връчват наградата "Велик учител" в Кюстендил

Връчване на наградата „Велик учител” 2017 ще се състои в Кюстендил. С това се закрива и международният фестивал „Велики учители”. Освен награждаването в програмата е предвиден концерт на Анатоли Кръстев, заедно с Атанас Кръстев, Август Попов и Емануил Иванов. Събитието ще се проведе от 18 часа в читалище „Братство”.
Организатори на събитието са Община Кюстендил, читалище „Братство 1869”, читалище „Пробуда 1961” и Музикално общество „Александър Скрябин” в България. Музикалното събитие се провежда под патронажа на Кмета на Община Кюстендил Петър Паунов и Посолството на Руската федерация в България.

 

Фестивалът "Великите учители" за 6- ти път в Кюстендил

VI Международен фестивал „Велики учители” и ІV Международен клавирен конкурс „Виктор Мержанов” ще се проведат от 11-18.08.2017 в Кюстендил.
Тържественото откриване на “Велики учители” ще бъде с избрани творби от български композитори в памет на Марин Големинов, на 11 август, от 19 ч. в Голямата зала на читалище “Братство 1869”. Концерт на Ромео Смилков, с участието на Велислава Стоянова, Мартин Дафинов, Светлин Христов и Велян Ванков. Във фоайето на читалището ще бъде подредени фотоизложби: „Марин Големинов”, „Виктор Мержанов”, ”Валерий Халилов“,  „Сергей Прокофиев“, „Едуардо дел Пуейо“.

продължава>

 

"Любов в лудницата" играят на кюстендилска сцена

Постановката "Любов в лудницата" от Емил Бонев ще бъде представена пред кюстендилска публика.
Представлението е насрочено за 21-ви юни от 19.00 часа и ще се играе на сцената на Общински драматичен театър - Кюстендил.
Режисьор е Емил Марков, участват актьорите Ненчо Илчев и Албена Павлова.

 

Един от най- добрите цигулари в света Лия Петрова ще бъде на гост на Майските музикални дни в Кюстендил

Един от най- добрите цигулари в света, Лия Петрова ще бъде на гост на Майските музикални дни днес. Тя е носител на първа награда на международния конкурс за цигулари “Карл Нилсен” в Копенхаген през 2016 година.
Концертът е част от Майските музикални дни. Организатори са Музикално сдружение “Марин Големинов” и община Кюстендил, с подкрепата на “Торготерм” АД, Дарик радио е медиен партньор на музикалното събитие. Всички концерти ще бъдат в Художествена галерия “Владимир Димитров- Майстора”, с начало 19 ч..

продължава>

 

Мариус Куркински гостува на кюстендилска сцена с авторския си спектакъл „Черното пиле“ от Николай Хайтов

-    Актьоре, Вие ли си избрахте текста и защо посегнахте точно на Хайтов?
-    Разбира се, че аз си избрах текста, на всичките си спектакли сам си избирам авторите. Този път дълго избирах, исках да бъди силно и вълнуващо, но в същия момент да бъде и актуално, да звучи съвременно. И за това заложих на Хайтов, който е проверен и доказан през годините. И в същото време ми приляга и на мен като разсъждение и мислене. Да припомня на театралната публика как се е говорило в близкото ни минало, какви са били взаимоотношенията между дедите ни. Има някаква човешка носталгия по  това време. Аз я усещам, надявам и зрителите да я почувстват. На фона на объркващия поток от информация в медиите смятам, че можем да бъдем полезни.

продължава>

 
Още статии...
Партньори