Начало От региона Култура
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

култура

Група Остава в Кюстендил

Група „Остава“ гостува за първи път в Кюстендил с концерт, включен в националното им турне „30 години Остава“.
Събитието е част от летните културни празници "Кюстендилско лято" 2022.

Концертът започва в 20.30 часа на Арката на площад Велбъжд.

Източник:darik.bg

 

Изложба „Моето детско лято”

На 27 юни от 17:00 ч. беше открита традиционната изложба „Моето детско лято” на класа по изобразително изкуство към читалище „Братство 1869” – Кюстендил с ръководител Людмила Христова. Участниците в изложбата са на възраст от 6 до 11 години. Техниките и материалите, които са използвали са разнообразни: акварел, темпера, пастели, флумастери, апликация и др. Акцент в изложбата са картините с изображения на усмихнати слънца. 

Откриват Студентският пленер „В духа на Майстора“ в кюстендилското с. Шишковци

За девета поредна година студенти от Националната художествена академия ще творят в Кюстендилско, а творбите им ще бъдат представени в ХГ „Владимир Димитров – Майстора“
Студентите от Националната художествена академия, които ще бъдат част в пленера „В духа на Майстора“ в Кюстендил, вече са в града и посетиха Художествена галерия „Владимир Димитров – Майстора“.
20 юни от 11 часа в къща музей „Владимир Димитров – Майстора“, в кюстендилското с. Шишковци официално ще бъде открит Студентски пленер „В духа на Майстора“.
Художествена галерия „Владимир Димитров – Майстора“- Кюстендил е инициатор на това събитие, чието начало бе поставено през 2014 година.

продължава>

 

Читалище "Пробуда-1919" с. Копиловци с награда от Платформа АГОРА

На 8.06.2022 г. Емилия Лисичкова, председател на Управителния съвет на Платформа АГОРА, награди с плакет, грамота и специална селекция книги читалище „Пробуда-1919” с. Копиловци за инициативата "Рождество Христово - Божич".
Целта на инициативата бе утвърждаване и надграждане на вече създадения модел на работа в НЧ "Пробуда - 1919" за осигуряване на благоприятна среда за детско развитие и по-добър достъп до културни изяви.

продължава>

 

Заключителен концерт в рамките на камерна музикална академия

На 31 май 2022 г. в читалище „Братство 1869“ гр. Кюстендил се проведе заключителен концерт на участниците в проект „Камерна музикална академия“, реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура”, Програма "Подкрепа за частни организации в областта на любителското изкуство 2021".
Проектът бе реализиран в периода януари - май 2022 г. и в него се включиха 20 ученици от музикалната школа на читалище „Братство 1869“ – класове по китара, цигулка, пиано и акордеон. В продължение на 2 месеца участниците преминаха индивидуални уроци по съответния инструмент, в рамките на които усвоиха различни класически музикални произведения от български композитори. В следващите 2 месеца под ръководството на високо квалифицирани преподаватели от НМА „Проф. Панчо Владигеров“ гр. София бяха проведени 8 открити урока по китара, цигулка, пиано и акордеон, както и бяха сформирани няколко камерни формации, които разучиха и изпълниха конкретни музикални произведения в рамките на 5 заключителни концерта в края на проекта в различни градове – Дупница, Перник, София, Благоевград и последния в гр. Кюстендил.

продължава>

 
Още статии...
Партньори