Начало От региона Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

Читалище „Братство 1869” се включи в кампанията Time to move 2020

На 16 октомври 2020 г., по повод кампанията Time to move 2020, читалище „Братство 1869” гр. Кюстендил организира поредица от инициативи с подкрепата на Програма „Еразъм +“, ЦРЧР – Евродеск-България.
Целта на инициативите бе да популяризира сред младите хора дейността на мрежата Евродеск и Европейския младежки портал, мрежата от ресурсни центрове SALTO-YOUTH и Youth for Europe - източници на актуална информация и възможности за младите хора за участие в младежки обмени, доброволчески програми, стажове, обучения и др.
Инициативите стартираха в 10.00 ч. с провеждането на информационна кампания в центъра на гр. Кюстендил и пред читалището, на която бяха разпространени информационни материали, промотиращи дейността на мрежата Евродеск, Европейският младежки портал, ресурсни центрове SALTO-YOUTH и Youth for Europe като източници на актуална информация и възможности за младите хора.

продължава>

 

Бъди доброволец – дай своя принос

В периода 15.07.2020 г. – 15.10.2020 г. Сдружение „Младежки общински съвет - Кюстендил“ реализира проект „Бъди доброволец – дай своя принос“ - Договор № 25-00-74/06.08.2020 г.   
Проектът е с финансовата подкрепа на Национална програма за младежта (2016 – 2020), Министерство на младежта и спорта.
Обща цел на проекта: да насърчи младежкото доброволчество като начин за развитие на обществото и гражданската активност, както и да повиши мотивацията на младите хора за собственото им развитие и участието им в обществения живот чрез включване в доброволчески кампании и инициативи.
Целева група по проекта са младежи на възраст между 15 и 29 години от област Кюстендил.

продължава>

 

1600 проверки са извършили горските инспектори от РДГ Кюстендил през изминалия месец

През месец септември служителите на РДГ-Кюстендил в изпълнение на задълженията си по контрола и опазването на горските територии са извършили близо 1600 проверки. Проверени са обекти за складиране, преработка и търговия с дървесина, обекти за добив на дървесина, риболовци и други физически лица. Преобладават извършените проверки на превозни средства, извозващи дървесина, които са 560 и на близо 500 ловци. Съставени са 13 акта на установени нарушения, свързани със санкции по Закона за горите. За периода са задържани 5 пр. куб.м. дърва за огрев.

продължава>

 

Читалище „Братство” ще проведе инициативи в рамките на кампанията TIME TO MOVE 2020

На 16 октомври 2020 г. читалище „Братство 1869” гр. Кюстендил с подкрепата на  Център за развитие на човешките ресурси и Евродеск-България ще организира поредица от инициативи в рамките на кампанията TIME TO MOVE 2020:
- от 10:00 часа в центъра на гр. Кюстендил ще се проведе информационна кампания, на която ще бъдат разпространявани информационни материали, промотиращи дейността на мрежата Евродеск и Европейският младежки портал, ресурсни центрове SALTO-YOUTH и Youth for Europe и възможностите за мобилност с цел обучение, работа, стаж, доброволчество, които предлагат на младите хора;
- от 11.00 ч. – откриване на Фотоизложба „Лицата на доброволчеството”;
- от 12:00 ч. ще бъде организиран велопоход с маршрут гр. Кюстендил – село Шишковци – гр. Кюстендил.
Инициативите се организират в рамките на кампанията „Бъди доброволец – дай своя принос”, реализираща се от НЧ „Братство 1869“ гр. Кюстендил с финансовата подкрепа на Програма „Еразъм +”,  ЦРЧР – ЕВРОДЕСК-БЪЛГАРИЯ.
 

Пуснаха безплатен интернет в Кюстендил

Десет точки за безплатен достъп до високоскоростен безжичен интернет е изградила Община Кюстендил чрез инициативата на Европейския съюз за достъп до мрежата на обществени места.
Сред тях са паркът пред художествената галерия "Владимир Димитров - Майстора", пред читалище "Братство" и туристическия информационен център. Безплатен интернет има и в района около Арката при централния площад "Велбъжд" и общинската администрация, драматичния театър, лесопарк "Хисарлъка".
Това са най-посещаваните места в града, където хората могат да ползват безплатната услуга.
Източник: kmeta.bg

 
Още статии...
Партньори