Начало От региона Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

От днес започва плащането на местни данъци и такси в Кюстендил

От днес,13.01.2021 год. започна събирането на местни данъци и такси за текущата година, информират от общинска администрация Кюстендил. Предплатилите до 05.05.2021 г. могат да се възползват от 5% отстъпка от размера на задължението си.
Плащането на данъка върху недвижимите имоти, таксата битови отпадъци и данъка върху превозните средства може да се извърши и на две равни вноски до 30.06.2021 г. и до 31.10.2021 г. на касите в дирекция „Местни приходи”, намираща се на ул. „Христо Смирненски” №1 от 8:00 часа до 17:00 часа, без прекъсване. В паричния салон може да се плаща освен в брой и чрез ПОС-устройства.

продължава>

 

Правят православна детска градина с параклис

Православна детска градина с параклис "Въведение Богородично" се изгражда в центъра на Кюстендил, казаха от архиерейското наместничество в града. Реализира се проект на общината по решение на съветниците от 2018 год., поясни архиерейският наместник на Кюстендил архимандрит Исаак.
Параклисът "Въведение Богородично" се изгражда в двора на бившия филиал на детската градина "Славейче" на ул. Константинова баня, в съседство има и детска площадка и атрактивен кът за игра на малчуганите.
Лично българският патриарх Неофит освети и благослови основния камък, който беше положен за изграждането на параклиса през октомври 2018 год. когато Негово Светейшество посети Кюстендил.

продължава>

 

Започва данъчна кампания 2021 г

От днес започва подаването на данъчни декларации за доходите на физическите лица по електронен път и в офисите на приходната агенция. Срокът за ползване на 5% отстъпка за ранно деклариране и плащане през 2021 година е 31 март, а крайният срок за обявяване на доходите е 5 май, тъй като 30 април е почивен ден, напомнят от приходната администрация.

продължава>

 

Александър Михайлов хвана Богоявленския кръст в Кюстендил

17- годишният Александър Михайлов от Кюстендил хвана Богоявленският кръст, който бе хвърлен в река Банщица.
Младежът учи в София. Той пожела на кюстендилци много здраве през новата година. На традиционното вадене на кръста на Железният мост в Кюстендил не присъстваха много хора в сравнение с последните години.
Ритуалът по ваденето на кръста бе воден от архиерейският наместник на Кюстендилска духовна околия архимандрит Исаак.


 

Ваксинират още 125 души в областта

При стриктно спазване на изискванията за температурно съхранение вчера следобед в област Кюстендил пристигна втората партида от ваксини срещу Ковид-19, информират от Областния кризисен щаб. Дозите от препарата вече са разпределени от РЗИ – Кюстендил и предоставени на лечебните заведения за болнична помощ в областта, където ще се правят ваксините. Имунизационната кампания започва от днес и ще продължи в рамките на четири дни.

продължава>

 
Още статии...
Партньори