Начало От региона Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

Наближава крайния срок за регистрация на хотелиери към ЕСТИ

Община Кюстендил напомня, че от 1-ви октомври 2019 г.всички собственици на места за настаняване от клас А (хотели, мотели, апартаментни туристически комплекси, вилни селища и вили) и клас Б (семейни хотели, хостели, пансиони почивни станции, къщи за гости, стаи за гости, апартаменти за гости, бунгала и къмпинги), включително физическите лица, които предоставят настаняване в стаи за гости, къщи за гости и апартаменти за гости, трябва да подават информация към Единната система за туристическа информация (EСТИ) съгласно изискванията на чл. 116, ал. 5 от Закона за туризма.

продължава>

 

Област Кюстендил остава незасегната от болестта Африканска чума по свинете

Територията на Кюстендилска област остава незасегната от болестта Африканска чума по свинете /АЧС/ и епизоотичната обстановка е благоприятна. Няма постъпили сигнали за заболели или умрели домашни и диви свине. Това бе констатирано по време на вчерашното заседание на Областната епизоотична комисия, председателствана от зам. областния Райчо Цветин.

продължава>

 

Коалиция ГЕРБ, СДС, ВМРО-Българско национално движение, Движение България на гражданите, Земеделски народен съюз, Обединени земеделци, представлявана от Петър Паунов, се регистрира за участие в Местни избори ‘2019.

Това е десният съюз - „Коалиция КЮСТЕНДИЛ“, създаден преди 12 години. „Коалиция КЮСТЕНДИЛ“ участва в изборите през 2007-а, 2011-а и 2015 година. На 13-ти септември 2019 г., партиите в коалицията, подписаха споразумение за участие и в предстоящите местни избори. Председател на коалицията, кандидат за кмет и водач на листата на „Коалиция КЮСТЕНДИЛ“ от 2007 г. досега е Петър Паунов.

продължава>

 

Да запеем заедно на „Пей сърце” 2019

Днес - на 14-ти септември, от 16:30 ч. в Голямата зала на читалище „Братство 1869” за тринадесета поредна година ще бъде даден стартът на Международния фестивал на шлагерната и старата градска песен „Пей сърце”.

Тазгодишното издание на фестивала се посвещава на 150-годишнината от създаването на читалище „Братство 1869”. Заявки за участие във международния форум, са подали над 2000 изпълнители от цялата страна, Сърбия и Северна Македония.

продължава>

 

Петър Паунов влиза отново в кметската надпревара: “Децата на Кюстендил никога не трябва да бъдат предавани!“

На пресконференция вчера, кметът на община Кюстендил - Петър Паунов, заедно с коалиционните си партньори, обявиха участието си в предстоящите местни избори през месец октомври. Коалиция “Кюстендил“ издига кандидатурата на Петър Паунов, а в нея участват ПП ГЕРБ, СДС, ВМРО, земеделски организации като Земеделски народен съюз и Обединените земеделци, както и “Движение България на гражданите“. Те ще изготвят съвместна листа за общински съветници, с която ще се влючат в изборите за местния вот.

продължава>

 
Още статии...
Партньори