Начало От региона Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

Бъди доброволец – дай своя принос

На  20 и 21 август 2020 г. се проведе обучение на тема „Бъди доброволец – дай своя принос“.
Проектът се реализира от Сдружение „Младежки общински съвет - Кюстендил” с финансовата подкрепа на Национална програма за младежта (2016 – 2020), Министерство на младежта и спорта.
В семинара се включиха 20 младежи от сформираната целева група.
Целта на обучението бе участниците да придобият практически умения за ръководене на доброволчески кампании, за оптимизиране на работния процес, както и да повишат своята информираност и компетенции относно младежките политики.

продължава>

 

Кюстендилски деца с достойно представяне в международен математически турнир

Достойно се представиха учениците от НУ „Св. Климент Охридски” на финалния кръг на международния турнир "Математика без граници". На финалния кръг, който се проведе в гр. Несебър, участваха ученици, представили се отлично в предварителните кръгове на състезанието.
Турнирът "Математика без граници" се провежда в три дистанционни кръга и финал. Тази година в гр. Несебър взеха участие 690 ученици от 1 до 12 клас от 54 града в страната. Освен в гр. Несебър, седмият математически турнир се проведе и в още 18 страни по света.

продължава>

 

Пей сърце - 2020

Читалище „Братство 1869” обявява регламента за четиринадесетото издание на  на Международния фестивал на шлагерната и старата градска песен „Пей сърце“ -2020, който ще се проведе на 19 и 20 септември 2020 г. в гр. Кюстендил.
Фестивалът се организира ежегодно и е под патронажа на кмета на община Кюстендил – Петър Паунов.
Целта му е да съхрани и популяризира шлагерната и старата градска песен, възраждането им за нов живот и приобщаване на младите хора към тяхната лиричност и красота. Фестивалът е с конкурсен характер и се провежда в рамките на два дни. В него могат да участват всички желаещи изпълнители от страната, подали анкетна карта за участие до 11 септември 2020 г.

продължава>

 

Конкурс за класическа китара - Кюстендил, 2020

Читалище „Братство 1869” обявява регламента за Двадесет и четвъртото издание на Международния конкурс за класическа китара, който ще се проведе от 22 до 24 октомври 2020 г. в гр. Кюстендил.
Конкурсът се организира ежегодно и е под патронажа на кмета на Община Кюстендил – Петър Паунов. В него могат да участват всички желаещи китаристи от страната, подали анкетна карта за участие до 16 октомври 2020 г.

продължава>

 

Бялото братство почиства района на Седемте рилски езера

Почистване на района на Седемте рилски езера е планирано днес от представители на Бялото братство - два дни преди танца Паневритмия, в който тази година заради пандемията ще се включат по-малко последователи на Петър Дънов.Ще бъде почистен районът на всяко от Седемте езера, както и пътеките и подходите към седалковият лифт. Фирма-спонсор е осигурила специални торби от лесно разграждащ се материал, такива ще бъдат раздавани при началната станция на лифта и на доброволци извън лагеруващите, които искат да се включат в почистването.

продължава>

 
Още статии...
Партньори