Начало От региона Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

Атлети от 10 държави идват на маратона в Кюстендил

Атлети от общо 10 държави ще вземат участие в първия маратон на Кюстендил, който ще се проведе на 13 септември 2020 г. Той включва дистанции от 42.195 км и 21.1 км. Класическата маратонска дистанция ще бъде национален и балкански шампионат по маратон. Всички любители на бяганията могат да се регистрират до 10 септември на www.runbulgar.com на двете дистанции, а за начинаещи бегачи и деца има трасе от 2 км.
Трасето на маратона е от две обиколки по 21.1 км през Кюстендилската долина и включва преминаване през седем населени места и забележителностите на Кюстендил.

продължава>

 

Кюстендил дава от 1000 до 3500 лв. за проекти на граждани

Община Кюстендил обяви процедура за набиране на проектни идеи за финансиране от Общински фонд за подкрепа на местни инициативи. Общият размер на средствата е  100 000,00 лева. Всяка одобрена идея на жители на общината може да бъде финансирана минимум с 1000 лева, а максимум – с 3500 лева. Важно е да се знае, че бенефициентите с проектни предложения с искане за финансиране на стойност до 2000 лв. с ДДС,  осигуряват доброволен труд за тяхното изпълнение.

продължава>

 

17-годишната Василиа Петрова триумфира с пет награди от фестивала в Сандански

Най-голямата сензация на фестивала беше 17-годишната Василиа Петрова от Кюстендил, която беше най-младата изпълнителка в конкурсите за авторска македонска песен и изпълнителско изкуство. Тя безапелационно спечели сърцата и вота на почитателите на македонската песен като отнесе със себе си пет от наградите на Пирин Фолк Сандански 2020. Тя спечели Награда на публиката на конкурса за авторска песен „Пирин Фолк”. Това стана с песента "Дете на Пирина". Конкурсът се проведе в Летния театър в Сандански.

продължава>

 

Пръскат тревните площи в Кюстендил

Община Кюстендил ще извърши дезинсекционни и дезакаризационни мероприятия на тревните площи в град Кюстендил. Обработката ще бъде извършена от „ДДД-Кюстендил“ ЕООД, в качеството на изпълнител на услугата.

Обработката ще се състои след 22:00 часа на 31.08.2020 г., с помощта на подвижен многофункционален генератор за влажна дезинсекция от ново поколение, монтиран на високо проходим автомобил, предназначен за мащабни, аерозолни обработки срещу бълхи, кърлежи, ларвицидни форми на комари, дървесни вредители и др. ULV /ултрамалообемно третиране/ и термоаерозолни обработки срещу имагоцидни форми на комари. Обработки срещу хлебарки в канализационна мрежа и влажна дезинсекция на складови помещения.

продължава>

 

Културни дейци искат да има училище по изкуства в Кюстендил

Да се възстанови идеята за откриване на училище по изкуства в Кюстендил, настоя директорът на ХГ „Вл. Димитров - Майстора" -  Кюстендил Валентин Господинов  по време публичното обсъждане във връзка с изготвянето на последваща оценка на Общинския план за развитие на община Кюстендил за периода 2014 – 2020 г. и на нов План за интегрирано развитие на община Кюстендил за периода 2021 – 2027.

продължава>

 
Още статии...
Партньори