Начало От региона Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

Общественото обсъждане на бюджета на Община Кюстендил за 2021 ще бъде онлайн

Община Кюстендил организира обществено обсъждане на проекта за бюджет на общината за 2021 г. и средносрочната бюджетна прогноза за периода 2022-2024 г. Обсъждането ще се състои на 08.02.2021 г. (понеделник) от 17:00 часа.

Проектът за бюджет на Община Кюстендил за 2021 г. и проектът на Поименен списък на капиталовите разходи по бюджета за 2021 г. са обявени на официалната страница на Общината на 29.01.2021 г. за запознаване на заинтересованите страни и можете да ги видите тук: https://www.kustendil.bg/index.php?option=com_jdownloads&view=download&id=2473&catid=28

продължава>

 

Започна записването за ваксинция при личните лекари в Кюстендил

Кюстендилските лекари са съгласни да се включат във ваксинирането на населението срещу КОВИД 19. Според тях само така по- бързо ще бъдат ваксинирани хората.Лекарите нямат притеснение от това да се включат във ваксинирането, но част от тях смятат, че трябва да има и допълнително изграден кабинет за имунизация, който да е в помощ на по- големите практики на личните лекари.Едно от важните условия на медицинските лица е да има и редовна доставка на ваксини.

продължава>

 

Отбелязваме 143 г. от Освобождението на град Кюстендил от османско иго

Днес се навършват 143 години от Освобождението на град Кюстендил от османско иго. На 29 януари населението в Кюстендил  се съвзема от пепелта на историята и възкръсва, за да се влее с нови сили и надежди в Освободената България.  Неизмерима е нашата признателност към подвига и саможертвата на героите! След превземането на София от руските войски основните сили на Западния отряд, командван от генерал Гурко, се насочват към Ихтиман – Пазарджик за овладяването на Тракия. Югозападните български земи се оказват встрани от главното направление на руската действаща армия.

продължава>

 

Директорът на болницата в Кюстендил получи плакет в знак на благодарност

Кметът Петър Паунов посочи, че общинската администрация работи по създаването на организация по предстоящата масова ваксинация
Плакет в знак на благодарност за работата на медицинските екипи по време на пандемията от коронавирус получи на днешната сесия на Общинския съвет в Кюстендил директорът на болницата в Кюстендил д-р Александър Величков. Почетният знак му беше връчен от председателя на ОбС Михаела Крумова.

продължава>

 

169 години от рождението на Ефрем Каранов

На 28.01.2021 г. в читалище „Братство 1869” гр. Кюстендил бе открита фото-документална изложба по повод 169-годишнината от рождението на Ефрем Каранов.    
Ефрем Цветков Каранов е виден просветен деятел и общественик, фолклорист и етнограф,  роден на 28.1.1852 г.  /или 1853 г./ в гр. Кратово, Македония. Учи в Цариград в българско училище, след което завършва Втора одеска гимназия и славянска филология в Новоросийски одески университет. Работи като преводач и като преподавател в Духовната семинария в Самоков. Заселва се в Кюстендил, където работи главно като учител. За цялостната си педагогическа и обществена дейност Ефрем Каранов получава заслуженото признание на местната общественост и на ръководството на учебното дело в страната. През 1892 г. заедно с учителите Стоян Заимов и Стефан Николов Аврамов той е награден с орден „За гражданска заслуга” –  V степен.

продължава>

 
Още статии...
Партньори