Начало От региона Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

Организират конкурс "Приказки и картини за Съда, правдата и справедливостта"

Областен конкурс „Приказки и картини за Съда, Правдата и Справедливостта 2020“
40 години Съдебна палата – гр. Кюстендил
Окръжен съд – Кюстендил, заедно с районните съдилища в Кюстендил и Дупница организират: Областен конкурс „Приказки и картини за Съда, Правдата и Справедливостта 2020“, като част от образователната програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури”, през учебната 2020 / 2021 г.  Конкурсът е посветен на 40 - та годишнина от откриването на настоящата сграда на Съдебната палата в град Кюстендил / 02.12.1980 г. /, в която се помещават Окръжен съд – Кюстендил и Районен съд – Кюстендил.

продължава>

 

Фотоизложба

На 05.10.2020 г., в читалище «Братство 1869» гр. Кюстендил бе открита фотоизложба под надслов „Бъди здрав – не бъди зависим“, показваща въздействието върху човешкия организъм - тяло и органи при употребата на тютюнопушене, алкохол и наркотичните вещества.
Целта на изложбата е превенция на факторите, създаващи риск за здравето на младите хора и привличане на вниманието на младежите и обществеността към един от големите социални проблеми в днешно време.

продължава>

 

Община Кюстендил ще се присъедини към инициативата Световен ден на ходенето

Община Кюстендил се присъединява към инициативата Световен ден на ходенето, която ще се проведе на 04.10.2020 г. от 10:00 ч. до 12:00 ч. Маршрута тази година е от стадион Осогово до къщичката на баба Яга в Хисарлъка и обратно до стадион Осогово.

продължава>

 

Тръгва ремонтът на пътя от ГКПП "Гюешево" до София

До дни ще започне ремонтът на над 12 километра от международния път от границата със Северна Македония до Кюстендил-Радомир-Перник и София през Конявска планина, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура".
В някои участъци по трасето не се правени ремонти повече от 20 години.

продължава>

 

Плодове и зеленчуци стават произведения на изкуството

Поредно издание на "Празник на плодородието" подготвя общинския отдел "Култура и духовно развитие" в Кюстендил. Празникът ще се състои на 3 и 4 октомври, на централния площад "Велбъжд". На събитието ще бъдат представени уникални произведения на изкуството, създадени от плодове и зеленчуци, родени в Кюстендилския край.

продължава>

 
Още статии...
Партньори