Начало От региона Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

Ключови проекти в сферите на икономиката и спортната база през тази година

С 20 % повече в сравнение с миналата година е рамката на бюджета за 2021 г. на община Кюстендил.Вчера се проведе публично обсъждане ная рамката на бюджета, на което присъстваха кмета Петър Паунов , зам. кметовете Надя Каратова, Росица Плачкова, Радмила Рангелова, Светослав Василиев  и онлайн се включиха общински съветници .
„В началото на мандата смятахме ,че  предизвикателства  пред нас ще са европейските програми и намирането на тежки решения във всеки един от секторите, най- вече свързани с икономиката.За съжаление през последните 10, 12 месеца се борим с предизвикателството да запазим живота и здравето на нашите съграждани и семейства. 60 590 000 лв. е бюджета за тази година.

продължава>

 

Община Кюстендил започва изграждането на Център за грижа за лица с психични разстройства

Община Кюстендил започна проект „Изграждане на Център за грижа за лица с психични разстройства“. Той ще се намира в село Копиловци. Теренът е бил собственост на Министерство на отбраната. Сградата, която се намира там ще бъде разрушена, защото не е годна за експлоатация и ще бъде построена нова такава.Стойността на проекта е 569 289, 10 лева. Проектът по изграждане ще продължи до 23.11.2022 г.

продължава>

 

Детска площадка по безопасност на движението бе открита в Кюстендил

Детски мобилен център по безопасност на движението бе открит днес в двора на VI ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ - гр. Кюстендил.
На официалното откриване на площадката присъстваха министърът на вътрешните работи Христо Терзийски, кметът Петър Паунов, областният управител Виктор Янев, председателят на Общински съвет Кюстендил Михаела Крумова, директорът на ОДМВР – Кюстендил Елиан Стамболийски и зам.-кметът Светослав Василев и служители от сектор „Пътна полиция“ - Кюстендил, като се проведе открит урок по безопасност на движението с деца от училището.

продължава>

 

ОИЦ Кюстендил представи изпълнението на Евро програмите в областта

На 5 февруари 2021г. от 10:30ч. Областен информационен център – Кюстендил проведе работна среща с местни и регионални медии, на която представи обобщени данни за напредъка при изпълнението на програмите, съфинансирани от Европейските структурни и инвестиционни фондове в област Кюстендил.
Към настоящия момент са сключени договори за изпълнение на 588 проекта на обща стойност 147 355 569.99 лв. Данните са въз основа на Информационната система за управление и наблюдение на средствата от ЕС (ИСУН 2020), регистрирани през периода януари 2014 г.- февруари 2021 г.

продължава>

 

От 50 на 30 декара се намалява максималната площ, която собственик може да предложи за един или няколко имота

От 4 февруари, Югозападното държавно предприятие започва прием на документи за закупуване на поземлени имоти в горски територии, собственост на физически лица. За трети път държавата обявява кампания за изкупуване на частни гори, като заделените средства тази година, с които ще разполагат шестте държавни предприятия в страната, са 2 милиона лева.
Целта е към държавните гори да бъдат присъединени малки имоти, които не могат да бъдат обслужвани и поддържани в добро състояние от настоящите им собственици.

продължава>

 
Още статии...
Партньори