Начало От региона Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

Кметът на Община Кюстендил призовава за стриктно спазване на противоепидемичните мерки

По думите на Паунов всяка минута, в която не носим маска в закрито помещение застрашава с 30% нашето здраве и с 50% здравето на околните. Според него маската не позволява организмът да се насити с количества, които биха го увредили и засегнали тежко докато преживява инфекцията и последващите многобройни увреждания са по-леки.
От Община Кюстендил са уведомили работодателите и представителите на туристическият бранш за необходимостта да осигурят естествена вентилация в работните помещения.

продължава>

 

Велопоход - „Бъди здрав – не бъди зависим“

На 10 октомври 2020 г. се проведе велопоход по надслов „Бъди здрав – не бъди зависим“. Инициативата е част от проект, който се реализира от  Сдружение „Гражданска мрежа - Кюстендил” с финансовата подкрепа на Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10А от закона за хазарта за 2020 година, Министерство на младежта и спорта.
Във велопохода се включиха 35 ученици и младежи от гр. Кюстендил, който изминаха маршрут с разстояние 15 км.

продължава>

 

ТЪРСЯТ СЕ МЛАДИ ХОРА ЗА ОБУЧЕНИЯ ПО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО В ТУРИЗМА

Във връзка с реализирането проект на НЧ „Братство 1869” гр. Кюстендил отправя покана към младите хора, които се интересуват от започване на собствен бизнес в областта на туризма за участие в подбор за предстоящи обучения по предприемачество.
Търсят се младежи над 18 години от областите Кюстендил, Перник и София, жители на трансграничния регион България - Сърбия, които са все още ученици, с предстоящо завършване на своето средно образование или студенти, както и безработни.
Обучението ще се проведе като част от проект „Укрепване на туристическото предприемачество и насърчаване на услугите – СТЪПКИ”, № CB007.2.13.077, реализиращ се по Програмата Interreg-ИПП за трансгранично сътрудничество България – Сърбия 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз.

продължава>

 

Лоша година за производителите на мед в Кюстендилско

Лoшa гoдинa oтчитaт пpoизвoдитeлитe нa мeд в Kюcтeндилcĸo, ĸaзaxa oт мecтнoтo дpyжecтвo “Πчeлa”. “Близo 10 пъти пo-мaлĸo мeд имaм пpeз тaзи гoдинa в cpaвнeниe c минaлaтa. Дoĸaтo пpeз минaлaтa дoбиx тpи тoнa мeд, тaзи гoдинa имaм caмo 350 ĸилoгpaмa, cъc cъщия бpoй пчeли”, paзĸaзa Kaлин Гaвaзĸи oт дpyжecтвoтo. Cпopeд нeгo пpичинaтa e в aнoмaлиитe и гoлeмитe тeмпepaтypни paзлиĸи пpeз гoдинaтa. Mъжът oтглeждa 250 пчeлни ceмeйcтвa в чeтиpи пчeлинa.

продължава>

 

Спират движението в участък от пътя Кюстендил - София

Движението в участъка от с. Коняво, община Кюстендил, до местността "Стражата", по пътя Кюстендил - София, ще бъде преустановено в сряда за пет часа, съобщиха от Община Кюстендил.
Причината е планувано вземане на проби от асфалтовата настилка в района на с. Цървеняно, община Кюстендил. Движението ще бъде спряно за времето от 10.00 часа до 15.00 часа, уточниха от Общината.

Източник: dnews.bg

 
Още статии...
Партньори