Начало От региона Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

Близо 2,7 млн. лв. отпусна правителството за храмове и манастири в Кюстендилска духовна околия и 140 088 лв. за джамията Фетих Мехмед

На днешното редовно заседание кабинетът осигури допълнително 3 513 552 лева за ремонт и доизграждане на църкви и манастири, както и 140 088 лв. за аварийни дейности по джамията „Фатих Мехмед“ в Кюстендил.От тях 2 466 291 лв. са за храмове в  община Кюстендил . "Изразяваме най-искрената си признателност към господин Борисов, министъра на вътрешните работи и председател на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане господин Христо Терзийски, министъра на финансите господин Кирил Ананиев и към целия състав на Министерски съвет за подкрепата на българската духовност и за грижата и отзивчивостта към благочестивата и всеотдайна кюстендилска общественост!", заяви кмета Петър Паунов.

продължава>

 

За първи път в Института по земеделие в Кюстендил ще се проведе урок по резитба онлайн

За първи път в Института по земеделие в Кюстендил ще се проведе урок по резитба онлайн. Заради пандемията от коронавирус организаторите решиха да не събират на едно място земеделските производители. Откритият урок по резитба и съветите от експертите, земеделците ще могат да видят на 19 февруари 10,30 часа на една от онлайн платформите.

продължава>

 

Трифон Зарезан

На 14 февруари 2021 г. в читалище "Пробуда 1961", кв. „Колуша“ гр. Кюстендил, бе отбелязан по стар стил празника "Трифон Зарезан 2021" - Празникът на виното, лозарите и градинарите.
Вече петнадесет поредни години читалището организира Конкурс за най-добро домашно вино.
Тази година поради сложната епидемична обстановка, за първи път няма да бъде организиран такъв конкурс и празник.

продължава>

 

Изложба за Празника на влюбените в читалище Братство

В читалище „Братство 1869“ - Кюстендил бе открита изложба по повод „Св. Валентин“ - празника на влюбените. Изложбата включва информационни табла с историята на празника и как се отбелязва той по света, сърца с любовни послания и картини на ученици от класа по изобразително изкуство.

За възникването на празника се носят редица легенди, но най-често се свързва с римския свещеник Валентин, който папа Геласий Първи обявява за светец през 496 г.
Днес празникът се чества на 14 февруари в много страни по света, както и в България.

Източник:dnews.bg

 

Маските стават задължителни на открито в Кюстендил

Въвеждат задължителни  маски на  открито в Кюстендил.Мярката ще важи поне за две седмици, очаква се заповед на РЗИ Кюстендил.
Мярката е заради нарастване на случаите на заразени  с коронавирус в община Кюстендил.
Както Дарик радио  първи съобщи от началото на месеца има новозаразени с КОВИД 19 в 22 села в община Кюстендил.

продължава>

 
Още статии...
Партньори