Начало От региона Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

Празник на плодородието

На  23,24 и 25 септември 2022г. Община Кюстендил организира за поредна година, съвместно с Института по земеделие – гр. Кюстендил, “Празник на плодородието” 2022.
Официалното откриване на празника е на 24 октомври (събота) от 12:00 часа. Следва представяне на характерни кюстендилски сортове ябълки, предоставени от Института по земеделие – гр. Кюстендил и изложение на атрактивно подредени и аранжирани щандове със плодове и зеленчуци от различни организации от цялата община.

продължава>

 

Изложба „Вяра, надежда и любов”

На 20 септември 2022 г. от 17:30 ч. в салоните на читалище „Братство 1869” гр. Кюстендил ще бъде открита изложба – живопис „Вяра, надежда и любов” на Светла Лазарова, Виолета Христова и Снежанка Рангелова. Обединени от любовта към изобразителното изкуство, авторките се представят с 50 живописни картини в различни жанрове – пейзажи, натюрморти, портрети и др.
Художничките са участвали в редица изложби, редовно представят свои творби в Международния фестивал "Балканска черга" с. Шишковци и много други. 

Онлайн конкурс - Да общуваме без агресия

Сдружение „Младежки общински съвет - Кюстендил”
обявява
Онлайн конкурс за постер за снимка, колаж, рисунка - „Да общуваме без агресия”

РЕГЛАМЕНТ
Целта на конкурса е да насочи вниманието на младите хора и да ги провокира да изразят своето отношение по темата за агресията сред младите хора, да изразят позиция за свободното, но градивно общуване без агресия, както и виждането си за агресията в обществото като цяло.

продължава>

 

Заключителен концерт „Вяра, надежда и любов”

На 17.09.2022 г. (събота) от 11:00 ч. на сцената пред читалище „Братство 1869” ще се проведе заключителен концерт „Вяра, надежда и любов” с участието на Деница Казакова - цигулка, ученици от майсторския клас по цигулка, Светлана Иванова – сопран, Иван Коев – баритон, Надежда Малчева – пиано, Анна Тенчева – актриса, деца от музикални и танцови школи. Инициативата е в рамките на Втори фестивал „Сцени на Струма”, който се организира от община Кюстендил, читалище „Братство 1869“ и Музикална къща „Престо“ и се провежда в периода 3-17 септември 2022 г. в читалище „Братство 1869“ .

 

Заключителна пресконференция по проект „Еколидери за по-зелен Кюстендил"

На 13.09.2022 г. в залата на читалище „Братство 1869” гр. Кюстендил бе проведена заключителна пресконференция по проект „Еколидери за по-зелен Кюстендил” - Договор № 25-00-16/30.03.2022 г.    
Екипа по проекта представиха целите, целевата група, реализираните дейности и постигнатите  резултати от проекта.

продължава>

 
Още статии...
Партньори