Начало От региона Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

Кюстендилци почетоха Апостола

145-годишнината от обесването на Васил Левски  беше тържествено отбелязана в Кюстендил. Пред паметника на Апостола в центъра на Кюстендил венци и цветя поднесоха областният управител Виктор Янев, зам. областният управител д-р Матей Попниколов, кметът Петър Паунов, зам.-кметовете Росица Плачкова, Радмила Рангелова, Надя Каратова, Светослав Василев, председателят на Общински съвет Михаела Крумова, общински съветници, представители на организации,  деца и преподаватели от ОДЗ „Славейче”, училища, граждани.

продължава>

 

Съкращават паралелки в ПМГ, ЕГ и ПГИМ в Кюстендил

Намаляват паралелките в ПМГ, Езикова гимназия и ПГ по икономика и мениджмънт в новия план-прием за учебната 2018/ 2019 година в Община Кюстендил. Областната комисия по заетост утвърди 19 паралелки, като работодателските организации настояват те да са 18, за да съответстват на броят деца, които завършват 7 клас- 464.
Съкращават се на този етап по една паралелка в ПМГ и Езикова гимназия, и две в ПГИМ, които досега имаха прием и след 8 клас. Така в ПМГ и ЕГ ще има прием в по 3 паралелки, а в ПГ по икономика и мениджмънт в 4. Работодателските организации настояват да се съкрати още една паралелка в Езикова гимназия.

продължава>

 

Клавирен квартет „Софийски виртуози”

На 19 февруари 2018  г. от  18:00 ч.  в Голямата зала на читалище „Братство 1869” гр. Кюстендил ще се проведе Концерт на Клавирен квартет „Софийски виртуози” - Ангел Станков – цигулка, Атанас Куртев – пиано, Анатоли Кръстев – виолончело и Йосиф Радионов – цигулка. В програмата: Брамс, Шопен, Чайковски, Мартину, Табаков.

 

145-годишнина от гибелта на Апостола в Сърбия

Вокална формация „Неразделни“ към читалище „Братство 1869” ще вземе участие в отбелязването на 145-годишнината от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски в Република Сърбия. Събитието ще се проведе на 19 февруари 2018 г. от 11:00 часа местно време пред паметника на Васил Левски в гр. Босилеград. Програмата е организирана от Центъра за култура, със съдействието на община Босилеград, Гимназия „Княгиня Мария Луиза”, Основното училище „Георги Димитров” и други ведомства от Босилеград.

 

Дванадесети Международен фолклорен конкурс "Пауталия" - Кюстендил 2018

НЧ "Братство 1869" обявява Дванадесети Международен фолклорен конкурс „Пауталия” - Кюстендил 2018, който ще се проведе в периода 29 юни – 1 юли 2018 г.
Конкурсът се организира от Община Кюстендил и читалище "Братство 1869" гр. Кюстендил и се провежда под пaтронажа на  кмета на Община Кюстендил - г-н Петър Паунов. 
Този конкурс се утвърди като форум, който дава поле за изява на фолклорни състави и изпълнители от страната и чужбина, които да покажат богатството на своя фолклор. Целта му е да съхрани и популяризира българското народно творчество и да покаже неговото достойно място сред другите народи.

продължава>

 
Още статии...
Партньори