Начало От региона Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

Световна премиера прозвуча в читалище „Братство 1869”

На 21.05.2018  в Голяма зала на читалище „Братство 1869” се състоя Камерен концерт на трио Росен Идеалов – кларинет, Георгита Бояджиева – виолончело и Александър Василенко – пиано. В програмата прозвучаха произведения от Нино Рота, Васил Казанджиев, Йордан Дафов, Пиер Булез, Александър Цемлински.

продължава>

 

Стотици деца и възрастни се забавляваха в Нощта на музеите в Кюстендил

При голям интерес преминаха поредното издание на играта за деца „Отключи историята на своя град” и събитията посветени на Нощта на музеите в Кюстендил.
175 деца са включиха в играта. Участниците трябваше да разкрият тайните на антична колесница, с 4 елемента скрити в 4 музейни експозиции, коза за Дарик директорът на Регионалния исторически музей Валентин Дебочички.
С томбола бяха наградени 30 от тях, като първите 10 получиха ваучери за любима книга от книжарница Хеликон, вторите 10 спечелиха безплатно посещение на общинското кино и по традиция за 10 деца, наградата беше ваучер за безплатно посещение на общинския плаж.

продължава>

 

Камерен концерт на Софийско трио

На 21.05.2018  от  18:00 ч. в Голяма зала на читалище „Братство 1869” Кюстендил ще се състои Камерен концерт на Росен Идеалов – кларинет, Георгита Бояджиева – виолончело и Александър Василенко – пиано. В програмата ще прозвучат произведения от Нино Рота, Васил Казанджиев, Йордан Дафов, Пиер Булез, Александър Цемлински.

продължава>

 

Наградените в конкурса „Нов живот на изхвърлените предмети“

На 17 май 2018 г. от 11:00 ч. в залата читалище "Пробуда 1961", кв. „Колуша“ бяха обявени резултатите от еко конкурса „Нов живот на изхвърлените предмети“. Конкурсът е част от проект „Зелен@ библиотека“ към Фондация „Глобални библиотеки – България“.  Участие в него взеха 63 деца от 7 до 29 години с над 90 творби, като представиха предмети, изработени от рециклирани материали, с които да покажат своето отношение и грижа към природата.

продължава>

 

Класически концерт в читалище „Братство”

На 15 май  в Голямата зала на читалище „Братство 1869” Кюстендил се проведе съвместен концерт на възпитаниците на Детските музикални школи при читалище „Братство 1869” и читалище „Никола Й. Вапцаров - 1866” - Благоевград. Инициативата поставя началото на едно ново партньорство между двете читалища от югозападна България.

продължава>

 
Още статии...
Партньори