Начало От региона Култура Регионален исторически музей – Кюстендил подготвя Музейна работилница за деца
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

Регионален исторически музей – Кюстендил подготвя Музейна работилница за деца

В средата на всеки месец специализираният детски музеен кът ще се превръща в работилница с различни занимания, някои разкриващи характерни за музея дейности. Наред с интересните образователни теми за игра в Музейния кът за деца и любопитни възрастни към РИМ – Кюстендил, малките посетители и техните родители и учители ще имат възможността сами да изработват, творят и представят изделията на своя труд. Всеки месец в зависимост от съответната тема в Музейната работилница, те ще се запознават с нови и интересни моменти от ежедневието на хората в миналото.
Чрез първото занимание, посветено на Деня на археолога (14 февруари), ще се докоснат до специфичната работа на археолозите и реставраторите, чиято дейност е свързана с проучване и възстановяване на начина на живот на нашите далечни предци.  
Заповядайте в Музейния кът за деца и любопитни възрастни към Регионален исторически музей – Кюстендил на бул. „България” 55 на 12 и 13 февруари 2015 г. от 16.00 до 17.30 ч. и на 14 февруари 2015 г. от 14.00 до 16.00 ч. Без увеличение на входните такси.

Източник: Кnnews.bg

 
Партньори