Начало От региона Култура Новите майстори показаха залезите на Малкия принц
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

Новите майстори показаха залезите на Малкия принц

С откъс от "Малкият принц" по Антоан дьо Сент Екзюпери, любима книга на много поколение, бе открита изложбата на Новите майстори във фоайето на Общинския драматичен театър. Прочете го директорът Чавдар Ненов. Този откъс, в който малкият герой разсъждава за залезите в САЩ и Франция и вижда общо 43 залеза е вдъхновил възпитаниците на художника Евгени Серафимов да създадат творбите си. Изложбата е по повод 133 години от рождението на Владимир Димитров - Майстора, които се отбелязват днес на 1-ви февруари. Миналата година във връзка с годишнината от рождението на твореца, талантите направиха копия на оригинални произведения на художника. Картините ще останат до края на месеца. "Искам да пожелая на тези млади творци да успеят чрез рисуване и чрез своите картини да достигнат популярността и признанието, което е достигнал авторът на книгата - Антоан дьо Сент Екзюпери. Ние се гордеем с вас, с това което сте постигнали толкова млади. Дерзайте, ние ще помагаме с каквото можем и успех", каза директорът на театъра Чавдар Ненов.

Евгени Серафимов изрази задоволство от това, че толкова много хора са дошли на изложбата. " Много ми е приятно, че толкова наши приятели повярваха на нашата мечта, че изобразителнотото изкуство може да събира хората и това е много важно. Много съм развълнуван, тази изложба я откривах много пъти в съзнанието си, исках да обясня колко беше важно ние новите майстори да рисуваме на тази тема, когато слънцето е на хоризонта, кога идва ден и кога идва нощ. Когато слънцето се чуди на къде да поеме. Дали следва залез или изгрев", заяви Евгени Серафимов.

И както писателите могат да си позволят да се видят 43 залеза в един и същи ден, аз си зададох въпроса дали ние художниците можем  да го направим. "Ние не сме във фоайето на Драматичния театър, а на планетата на Малкия принц", каза още художникът.

Той благодари за подкрепата на Веска Миланова, под чието покровителство съществува школата, а от Община Кюстендил връчиха и подаръци на художниците, които са на различни възрасти. 21 художници показаха картините си, а най-малката е Ванеса Маринова на 10 години

Източник: Кnnews.bg

 
Партньори