Начало От света Новини 55.5% хотели с интернет нареждат България е на 26-то място в света
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

55.5% хотели с интернет нареждат България е на 26-то място в света

Дали хотелът има интернет или не е все по-важно не само за пътуващите по бизнес дела, но и за повечето обикновени туристи
Търсачката за хотели trivago.bg проучи в кои страни най-много хотели предлагат достъп до интернет в стаята.
Класацията представя топ 35 на държавите с най-висок процент хотели с интернет и се базира на данните от над 700 000 хотела вписани в trivago и наличието на безжичен (Wi-Fi) или кабелен интернет в стаята, независимо дали е срещу заплащане или не.

Очаквано, САЩ оглавяват класацията, но дори там не всички хотели предлагат достъп до глобалната мрежа. Процентът на покритие в страната е 89%. Втора е Нова Зеландия, където 82% от хотелите са оборудвали своите стаи за гости с интернет връзка.
В челната тройка попада и Румъния (78%), а на седмо – отново много близо до челото на списъка е друга съседна на България страна - Сърбия със 75%.
България заема 26-то място в света като над половината хотели в страната предлагат интернет връзка. Страната изпреварва държави като Швейцария (54%), Италия (53%) и Германия (50%), където процентът на покритие е около 50 на сто.
Изненадващо в дъното са няколко популярни дестинации за зимна или лятна почивка като Гърция, Австрия, Испания и Португалия (45%).
Тrivago сравнява цените на повече от 700 000 места за настаняване от над 200 сайта за резервации по целия свят. Всеки месец повече от 45 милиона потребители търсят чрез нея най-добрите за себе си оферти. Компанията е основана през 2005 в Дюселдорф, Германия и разполага с 39 международни платформи на 24 езика.

 

 
Партньори