Начало От страната Новини От Пътна полиция започват строг контрол спрямо пешеходците от днес
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

От Пътна полиция започват строг контрол спрямо пешеходците от днес

От Пътна полиция обявиха на брифинг пред медиите, че от днес до четвъртък включително ще е в сила нова акция, насочена към неправилното пресичане на пешеходците, както и към водачите на тези МПС, които преминават нерегламентирано през жп прелези, предаде репортер на Novini.bg
,,Особено засилен ще бъде контролът към водачите, които отнемат предимство на пешеходците, както ще бъдем стриктни и към самите пешеходци, които пресичат неправилно'', обясни гл. инспектор Николай Крушарски от Пътна полиция.
По думите му цифрите са стряскащи по отношение на загиналите пешеходци през изминалата година – 94, което е 1/3 от всички загинали на пътя за 2020 г. Относно инцидентите на жп прелезите гл. инсп. Крушарски съобщи, че за миналата година са станали 16 инцидента с шестима загинали и 12 ранени.
Глобата за водач, отнел предимство на пешеходец, е 50 лева и отнемане на контролни точки. Пешеходците, които пресичат неправилно, също ги грози санкция между 20 и 50 лева. Водачите на МПС, които неправилно пресичат жп прелеза, също са застрашени с глоба от 20 до 150 лева.

Източник:novini.bg

 
Партньори