Начало От региона Новини От утре започват вксинациите в 13 кабинета на територията на областта
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

От утре започват вксинациите в 13 кабинета на територията на областта

В 13 кабинета на територията на всички общини в област Кюстендил от утре могат да се ваксинират желаещите,заяви зам.-министърът на здравеопазването Светлана Йорданова, която в Кюстендил постави старта на зелените коридори за ваксинация.
От утре дози ще получат и личните лекари, които също ще могат да организират ваксинирането на своите пациенти.Местата за вксинация са качени на сайта на РЗИ Кюстендил.
В момента се извършва ваксинация в РЗИ Кюстендил, на опашка има не повече от 10- ина души.Няма нужда от предварително записване,ваксинират се всички желаещи , независимо дали са здравно осигурени или не са.

„Ваксинацията за българските граждани е абсолютно доброволна и безплатна.Призоваваме гражданите на област Кюстендил да се информират от личните си лекари относно действието на ваксините, клиничните проучвания и лекарствена характеристика и да могат да вземат едно информирано и правилно решение за себе си”, коментира зам.-министърът на здравеопазването Светлана Йорданова.

Ситуацията с разпространението на КОВИД 19 в Кюстендил е овладяна, каза още зам.министъра.

„През последните седмици Кюстендил беше гореща точка, заради това бяха въведени допълнителни противоепидемични мерки, това плюс засиленият контрол доведе до траен спад на новозаразените”,коментира Светлана Йорданова.

Утре ще стане ясно кога ще отпадне носенето на маски на открито в Кюстендил.

От 19 февруари до днес са ваксинирани 400 души, като само вчера ваксина са получили 150 души,  информира директорът на РЗИ Кюстендил д-р Златко Величков.

От утре ще има и кабинет в болницата в Кюстендил , където също ще се извършва ваксинация, заяви директорът д-р Александър Величков.

В момента в Ковид отделенията са настанени 81 пациенти, 5- ма са интубирани , други 10 души са в тежко състояние.За лечение е настанено и 12- годишно дете , което е в добро състояние.

"Заразата се разпространява дифузно, имаме настанени цели семейства, имаме и пациенти, които са с деменция, в тежко състояние още преди да се заразят с коронавирус, обездвижени са и изискват много грижи",заяви д-р Величков


Източник: dnews

 
Партньори