Начало От региона Новини Правят православна детска градина с параклис
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

Правят православна детска градина с параклис

Православна детска градина с параклис "Въведение Богородично" се изгражда в центъра на Кюстендил, казаха от архиерейското наместничество в града. Реализира се проект на общината по решение на съветниците от 2018 год., поясни архиерейският наместник на Кюстендил архимандрит Исаак.
Параклисът "Въведение Богородично" се изгражда в двора на бившия филиал на детската градина "Славейче" на ул. Константинова баня, в съседство има и детска площадка и атрактивен кът за игра на малчуганите.
Лично българският патриарх Неофит освети и благослови основния камък, който беше положен за изграждането на параклиса през октомври 2018 год. когато Негово Светейшество посети Кюстендил.

 

Предвижда  се да бъде създаден и Детски православен център.

Храмът  и православната детска градина ще бъдат към Граничкия манастир “Св. Лука”. Децата, които ще посещават центъра, ще бъдат с изучаване на религия, с тях ще се провежда православно обучение.

Със средства на дарители сградата ще бъде и газифицирана. Капацитетът в началото ще бъде за 25 деца, но ако има още желаещи може, да бъде разширен.

 
Партньори