Начало От региона Новини Традицията по изваждането на кръста от водата за Йордановден ще бъде спазена и тази година в Кюстендил
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

Традицията по изваждането на кръста от водата за Йордановден ще бъде спазена и тази година в Кюстендил

Традицията по изваждането на кръста за Йордановден- 6 януари от водите на река Банщица в Кюстендил ще бъде спазена и тази година, това обяви архиерейския наместник на Кюстендилска духовна околия архимандрит Исаак.
Празника започва още в 8 часа сутринта във всички храмове на територията на Кюстендил, в 9 часа е празничната литургия, в 10,30 часа е литийното шествие от храм „Успение Богородично“ до Железният мост на река Банщица. „Там във водите на реката ще бъде потопен кръста. Предвид пандемията с цел предпазване сме обявили, че всеки желаещ, който иска да участва във ваденето на кръста, предварително да дойде да се запише в храма. Могат да участват единствено хора, които са кръстени. Молим хората, които искат да наблюдават на този ден да бъдат с маски и да спазват дистанция. Сега като цяло заради пандемията идват по- малко хора на всички празници. Уверен съм, че хората ще бъдат отговорни“, заяви за Дарик архимандрит Исаак.

Източник: dnews

 
Партньори