Начало От страната Новини От днес личните лекари издават безплатни направления за PCR тест
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

От днес личните лекари издават безплатни направления за PCR тест

Досега джипитата имаха право да издават само хартиени направления след снемане на анамнезата на пациента.
Електронното направление за PCR тест е вече факт. Това съобщи заместник-здравният министър Жени Начева на извънреден брифинг днес.
Тя уточни, че пациентите не трябва да доплащат, при условие, че са насочени за подобно тестване. За да се случи обаче то, пациентите трябва да имат налични поне 2 от симптомите на коронавирус.
"Това, което напавихме, е че държавата и Министерство на здравеопазването осигуриха централизирания модул - възможността всеки, който желае да се свърже с този модул, независимо коя софтуерна фирма го обслужва, независимо колко пацинти има, и да може за своите пациенти и записани лица да предлага и електронната форма на насочване за изследвания", обясни Жени Начева.

"Остава и хартиеният носител като опция, но вече имаме и друга възможност. На първи етап сме включили PCR изследванията и част от медико-диагностичната диагностика, свързана с Ковид лечението, след това ще разширим и с останалите медико-диагностични изследвания", добави зам.-министърът.
По думите на Жени Начева днес до 11 ч. са били издадени близо 200 такива направления и около 100 общопрактикуващи лекари са се възползвали от тази възможност.
Източник:dnews.bg

 
Партньори