Начало От региона Новини ПРЕДСТОИ ИЗБОРА НА МЛАД ОМБУДСМАН В КЮСТЕНДИЛ
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

ПРЕДСТОИ ИЗБОРА НА МЛАД ОМБУДСМАН В КЮСТЕНДИЛ

На пресконференция вчера, омбудсмана на Кюстендил- Васил Иванов изрази впечатленията си от провелата се през изминалата седмица, Регулярна работна среща на мрежата на обществените посредници - в гр. Кърджали, на която и за първи път, местните обществени посредници, официално са се срещнали с новоизбрания омбудсман на Република България- г-жа Диана Ковачева.

Г-н Иванов обясни, че Регулярната работна среща е била много полезна за сработването на местните посредници с г-жа Ковачева и резултатите от срещата вече са на лице. Той е представил проблема за трудната комуникация, с администрациите на националния омбудсман.

“Г-жа Ковачева  веднага предприе действия за разрешаването на този проблем, като организира контактите и получихме телефоните и e-mail адресите на всички шефове на отдели, както и на пресцентъра, с цел по-добра комуникация с институцията.

Тя пое като задача и обеща подкрепа за промяната на ЗМСМА, който касае нашата дейност. След 4г борба за разглеждането на този законопроект, тя обеща по-добра комуникация с Народното събрание, за да може този законопроект, да влезе в Парламента, за разглеждане и да започне да се работи по него.

В тази връзка, ние представихме обща Декларация - от наше и от нейно име, защото тя прие също текста на тази декларация. Декларацията беше отправена към представителите на Националното сдружение на общинските съветници в България. На тях им предстои учредяването,  тъй като това сдружение се състои от кметовете и Председателите на Общинските съвети, които са новоизбрани, и се надяваме с тези новоизбрани органи, които ще има Националното сдружение, да влезем в една по-добра комуникация и нашата съвместна дейност да жъне успех, защото до сега, със стария състав, комуникацията не беше на необходимото ниво.

Част от моите предложения и инициативи са промяна на нормативната уредба за местните омбудсмани, защото настоящата не е подходяща! Също така, както знаете, моя лична кауза е и официалните празници на града, да бъдат обявени за неработни и почивни дни, като за това обаче, трябва промяна в Кодекса на труда, а не в ЗМСМА.

Голямо количество жалби постъпват, не само в Кюстендил, а и в другите части на България, по повод Закона за управление на етажната собственост. Имаме различни инициативи и предложения за промяна. Необходима е по-голяма намеса на общинската администрация в самото администриране на етажната собственост!“

Други жалби до обществения посредник на Кюстендил, пък са насочени към проблема за настаняването на хора с психически отклонения в домовете, по темата за безопасност на движението в Кюстендил и т.н.

Една от основните инициативи на г-н Иванов е и регулирането на паркинга пред Поликлиниката, в града. Той използва повода и за да покани всички кюстендилци на Деня на отворените врати – на център “Сийдър“ , който се организира от младежи с умствена изостаналост, а кампанията ще продължи през цялата седмица.

След настъпването на Новата година, се очаква и да се открие Приемна на омбудсмана на Република България – г-жа Диана Ковачева, в град Кюстендил.  Също така започва организацията и за т.нар. “Изнесени приемни“ в малките населени места.

Най-новия проект, по който работи екипа на г-н Васил Иванов е избора на МЛАД ОМБУДСМАН на Кюстендил. Тази инициатива, вече я има в някои от българските градове, като например Пловдив – където повече от 150 кандидати са се съревновавали за позицията.

“С началото, на новата учебна година ще стартира и избора на Млад Омбудсман на Кюстендил!“ – завърши г-н Иванов.

 
Партньори