Начало От региона Новини НОВ ЦЕНТЪР ЗА РАБОТА С ДЕЦА НА УЛИЦАТА В КЮСТЕНДИЛ
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

НОВ ЦЕНТЪР ЗА РАБОТА С ДЕЦА НА УЛИЦАТА В КЮСТЕНДИЛ

Приключиха дейностите по проект “Изграждане на Център за работа с деца на улицата“, като на пресконференция днес, бяха представени постигнатите резултати:

“Общата стойност на проекта е 921 604, 89 лв., от които 783 364, 14 лв. - финансирани от ЕФРР и 138 240, 75 лв. - от държавата. 

Центърът се намира на ул. “Власина” - кв. Могилата. Ще обслужва около 20 деца, на възраст от 7- 18 години. Около 14-15 специалисти ще работят в него - предвидени са социални педагози, медицински лица, психолог, педагози. Сградата разполага със зали за игра, компютърна зала, зали по трудотерапия, по рисуване и др. Центърът ще бъде само за дневни услуги от 8:00ч. до 17:00ч.

 

Приключиха финалните дейности по изграждането на центъра. Доставено е оборудване и обзавеждане. Изградени са кухни, като са доставени бяла и черна техника, във връза с нормалното функциониране на сградата. Предстои да бъде разпределено обзавеждането по помещенията и реално центърът да започне да работи.

 

Предали сме и следващия проект, който е за социалната услуга “Център за работа с деца на улицата“ и очакваме центърът да заработи в началото на следващата година.  “ - завърши Илиян Фусков.

 

Проектът „Изграждане на център за работа с деца на улицата“ е спечелен от община Кюстендил и е финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 - 2020, Приоритетна ос 1: „Устойчиво и интегрирано градско развитие“ .

 
Партньори