Начало От региона Новини ПЕТЪР ПАУНОВ : НИЕ НЯМАХМЕ ОПОНЕНТ НА ПОЛИТИЧЕСКИЯ ТЕРЕН С ИДЕИ, ЕДИНСТВЕНИЯ ОПОНЕНТ НА КЮСТЕНДИЛ Е БЕЗПАРИЧИЕТО – ВЪПРОС, С КОЙТО СМЕ СЕ ЗАЕЛИ, ДА РЕШАВАМЕ!
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

ПЕТЪР ПАУНОВ : НИЕ НЯМАХМЕ ОПОНЕНТ НА ПОЛИТИЧЕСКИЯ ТЕРЕН С ИДЕИ, ЕДИНСТВЕНИЯ ОПОНЕНТ НА КЮСТЕНДИЛ Е БЕЗПАРИЧИЕТО – ВЪПРОС, С КОЙТО СМЕ СЕ ЗАЕЛИ, ДА РЕШАВАМЕ!

Петър Паунов, Михаела Крумова и Иван Андонов се обърнаха към кюстендилската общественост и изказаха своята благодарност, към избора на кюстендилци. Новият кмет на община Кюстендил - Петър Паунов обяви и новите общински съветници от Коалицията на ГЕРБ, СДС, ВМРО, Движение България на гражданите, Обединени земеделци и ЗНС:

“Благодаря, че приехте поканата ни. Благодарим за проявената съпричастност към бъдещите решения за Кюстендил и за цялата кюстендилска общественост. Действително всеки от вас, съобразно своите предпочитания, изрази гласа си. Анализирахме всеки детайл, както го направихме и по време на кампанията. Наясно сме с ключовите задачи. Екипът ни - се бореше с един единствен проблем и опонент - това беше безпаричието. Безпаричието в Кюстендил, което е основния проблем и задача номер 1 пред нас! Нямахме опоненти на политически терен! Единственото, което трябва да преодолеем е ръста на доходите! Сериозен ръст на доходите, икономика на по-висока скорост! Кюстендил има своя облик и през тези 4 години се надявам да бъде най-успешния мандат - на екипа, на общинския съвет и разбира се, на всеки един от нашите съграждани! Нито един детайл, който сме споделили с вас, не е бил само кампания! Всичко, всяка от задачите е реално изпълнима и ние сме запретнали ръкави да свършим необходимото! Не можем да го направим, обаче, без вас - нашите съграждани и колеги! За това разчитаме безкрайно на подкрепата ви! Промяна на цялостната система за сметосъбиране - отново ще бъде водеща наша задача! Това, което ни предстои е облагородяването на междублокови пространства. Програмите, върху които ще акцентираме, ще бъдат за да дадем повече пари на етажните общности и на нашите съграждани в малките населени места, за да могат сами, с тези средства, да благоустрояват целите зони и разбира се, след това да се грижат за тях, тъй като част от нашите съграждани смятат, че новите площадки и терени, които изграждаме са просто общински и можем да чупим и да хвърляме върху тях. Програмата АГОРА, която реализираме е един успешен модел и ще разширим много ресурса в нея. Икономическата зона - модерния споделен офис, който е за нашите млади приятели от София, в областта на информационните технологии, коридор номер 8, новата цена на земеделската продукция - всичко това, са приоритети, които няма да бавим и за минута. Още от началото на следващата година ще започнем да оформяме списъка за безплатно лечение на хората с проблеми, с безплодието. Всеки един от фондовете, които сме заложили, ще започнат реализацията си от 1-ви януари 2020г. Благодарим ви за огромната съпричастност! Отново Кюстендил показа, че има високо ниво! И стил! Един нов облик, който е съвременен и модерен, и действително е гордост за всеки един от нас! Знаете и споразумението, което подписаха нашите колеги, от самото начало - за това днес пред вас ще оповестим точния списък на общинските съветници. Нашата листа е подредена по броя на преференциите изцяло, като окончателен списък, и ще влязат в общински съвет колегите, които са получили 19 по ред, най-големия брой преференции. Разбира се, те са заслужили доверието, както всеки един от колегите ни.

Това е част от семейството на Кюстендил и тези 37 човека денонощно и неуморно ще продължат да работят с идеите си и действително ще ни радват всеки ден! За това, споделям общинските съветници, които ще бъдат част от новия общински съвет, от листата на Коалиция ГЕРБ, СДС, ВМРО, Движение България на гражданите, Обединени земеделци и ЗНС:

1. Георги Петков Петров

2. Иван Манолов Андонов

3. Валери Миланов Йовев

4. Йордан Иванов Ангелков

5. Асен Иванов Динчев

6. Михаела Ясенова Крумова

7. Красимир Любомиров Петров

8. Росен Асенов Димитров

9. Румен Кирилов Гогов

10. Мая Боянова Станойкова - Илиева

11. Иван Денчев Коларов

12. Владислав Руменов Паунов

13. Реонита Иванова Йорданова

14. Йордан Георгиев Петров

15. Спиридон Драганов Лещански

16. Анелия Знаменова Любенова - Мандалска

17. Чавдар Тончев Ненов

18. Георги Йорданов Джоглев

19. Маргарита Вангелова

Удоволствие е да работим за вас! “ - завърши г-н Паунов

Михаела Крумова изказа своите впечатление от Местни избори 2019 :

“Благодаря на всички за подкрепата! Радвам се, че избора на г-н Паунов беше безапелационен, което споделих с вас още в ранните часове на изборната нощ, защото ме посрещнаха с въпроса, че ще има балотаж и как ще се справим на балотажа. Още тогава споделих с вас, че според нашите данни, г-н Паунов е новия-стар кмет на община Кюстендил, за което искам да го поздравя! Пожелавам му един успешен нов, четиригодишен мандат. Споделих с вас, че листата ни е много добре балансирана и по предварителни резултати ще бъдем мнозинство - така се и оказа! Имаме пак 19 общински съветника. Мисля, че можеше да бъде и по-добър резултата, но това се дължи на безкрайно многото недействителни бюлетини. Недействителните бюлетини за общински съветници са 4 122, според данните на ОИК, което предопределя, че можеше да имаме поне още 1 или 2-ма общински съветника. Но да не бъдем максималисти, радвам се, че общинския съвет е добре балансиран - в него ще има и доста добре изявена опозиция, която се надявам да бъде градивна, да може да се взимат разумни решения само и единствено в интерес на гражданите на община Кюстендил! Както знаете, до встъпване в длъжност на новия общински съвет и до полагането на клетва, аз все още съм Председател на общинския съвет. Всички наши участници, които бяха кандидат-общински съветници в листата, подадоха своите заявления до мен - в качеството ми на Председател на общинския съвет, които аз още днес ще входирам в общинската избирателна комисия, за да можем да подредим листата, съгласно взетото предварително споразумение. Благодаря на всички, че удържаха на думата си и че постъпиха коректно, което не означава, че те няма да бъдат част от нашата Коалиция, защото за съвместната ни работа, за в бъдеще, подкрепата на всеки един, не само от листата, а на всеки един от гражданите на Кюстендил, ще бъде добре дошла, за да можем да реализираме проектите, които сме заложили. Мисля, че предстоящия мандат ще бъде, както каза г-н Паунов, най-успешния! Само и единствено работа, в името и за интересите на гражданите на община Кюстендил!

Иван Андонов поздрави всички участници в местните избори и поднесе специален, символичен подарък на новия кмет на община Кюстендил! :

“Ще използвам възможността да подаря тази картина. Нейн автор е една наша съгражданка - Светла Лазарова, а картината е наречена “Старият дувар“ - подарък специално за новия кмет на община Кюстендил - г-н Петър Паунов! Картината не е случайна, “Стария дувар“, защото нашия град е многовековен! С пожелание все така да го пазите, г-н Паунов ! Да надграждаме и да вървим напред, за благото на нашия град! Също така искам да поздравя всички колеги - съветници от нашата Коалиция - номер 67, които положиха неимоверни усилия, за това, да се поздравим с тази хубава победа! Искам да поздравя всички хора, които ни подкрепиха, да поздравя и нашите опоненти, всички, които участваха в изборния процес - хората в комисиите, наблюдатели, застъпници, хората, които се кандидатираха по места и по селата за кметове, които са новите избрани кметове или старите - всички, които участваха, защото знаете, че това е един много голям, много сложен и много тежък процес и аз се радвам, че при нас мина благополучно! От тук нататък, ние в общинския съвет, няма да се делим, защото в край на сметка, ние сме събрани за да работим за благото на нашия град! Изборите приключиха, от тук започваме само работа за благоденствието на многовековния град Кюстендил! Благодаря ви!

Петър Паунов – кметът на община Кюстендил, допълни:

“Отправяйки поздравления към всички колеги, които се включиха в тази кампания, се надяваме, че още с настъпването на вчерашния ден - всички негативни емоции са останали в миналото. Знаете, че през цялото време, ние не сме си позволили да кажем нещо лошо за кюстендилец или за кюстендилци. И ще продължим и за в бъдеще! Надяваме се, действително на много позитивни идеи, на едни много компетентни решения, които ще вземе бъдещия общински съвет и той да действа точно като едно семейство - в името на Кюстендил! Подкрепяме и поздравяваме всички! Готови сме да реализираме всяка полезна идея! Отново казвам - Кюстендил НЕ Е МЯСТО ЗА ЧАЛГА - НИТО В ЖИВОТА, НИТО В ПОЛИТИКАТА! И отново ще покажем тези съвременни, модерни хоризонти. Благодарим на всички, които се включиха! Тази активност, която е очаквана, тъй като в градовете, в които не се предвиждаше балотаж, голяма част от нашите съграждани не се включиха в изборния процес, тъй като смятаха, че е предварително е решен. От друга страна, ценим високо активността, която беше реализирана - 22 000 гласа, тъй като високата активност пък е сериозния опонент на купения вот. Бяхме свидетели на един спокоен изборен ден, което показа действително, че вече всички спекулации и всички негативни емоции са останали в миналото! Кюстендил нито може да бъде бандитски град, нито може да бъде град на чалгата и негативните емоции! Кюстендил е град на усмивките, с невероятна перспектива! Благодарим ви, уважаеми съграждани! Спокоен ден и разбира се прекрасни четири години пред нас! Благодаря ви!

На въпрос за недействителните бюлетини, кметът отговори, че причината е заради сложната процедура - самия изборен кодекс, с постоянните му корекции, поставя много въпросителни. Очаквало се е, че това ще затрудни много хора и голяма част от преференциите са отбелязани като недействителни, заради факта, че е отбелязана преференция, но не е отбелязан номер на коалиция или листа:

“1400 човека, които не подкрепят никого. Отново казвам, НИЕ НЯМАХМЕ ОПОНЕНТ НА ПОЛИТИЧЕСКИЯ ТЕРЕН С ИДЕИ, А ЕДИНСТВЕНИЯ ОПОНЕНТ НА КЮСТЕНДИЛ Е БЕЗПАРИЧИЕТО - въпрос, с който ние сме се заели, да решаваме. Когато поставихме здравите основи на образованието, на културната общност - всички тези реформи, инфраструктурата, която е и в туристическия сектор, всичко, което е в областта на здравеопазването, тези здрави основи - тук, трябва да донесат необходимите финансови резултати, за да могат нашите млади приятели да живеят по домовете си. Хора от целия свят се прибират в Кюстендил, в много от кюстендилските села вече са изкупени къщите. Там живеят млади хора, които са се пренесли от София - част от тях са кореняци, свързани с Кюстендил, част от тях са хора, които нямат нищо общо с нашия регион. Тези млади хора, от София, от целия свят вече могат да работят тук. Тук има работодатели, които вече дават възнаграждение от 1500 - 2000лв на хора, на квалифицирани специалисти! Срещу тези пари тук всеки може да живее и да работи спокойно, в зелена, чиста градска среда, модерна, екологична. Детето - на безплатна детска градина. Ние създадохме действително уникалните условия за живеене и тук вече икономиката - вчера се обадиха да ни поздравят специално за успеха - немските инвеститори, които започват строежа на автомобилната фабрика в кв. Могилата. Колежката, която ги доведе, каза – “Това е първия инвеститор, но няма да бъде последния!“ Всъщност очакваме верига от инвеститори! Надяваме се също, колегите анонсираха инвестиция за 20 милиона евро - в областта на плодоползването и плодо-преработването. Ние ги очакваме, да подкрепим и тях, и разбира се и тази инвестиция! Всеки е добре дошъл, вратите са отворени за всички! Кюстендил е община, която има своето излъчване и своя блясък пред целия свят! Запомнете - всички национални водещи политици се обадиха да ни поздравят заради тази изключително стилна кампания. Действително, вдъхновението, което излъчват нашите съграждани - зарежда всеки! Кюстендил има стил, с който се гордее цяла България! За това съм признателен на всички! Благодарим ви!

 
Партньори