Начало От страната Новини Протестиращите майки на деца с увреждания ще нощуват пред Министерски съвет
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

Протестиращите майки на деца с увреждания ще нощуват пред Министерски съвет

Майките от инициативата "Системата ни убива" опънаха палатки на жълтите павета пред Министерския съвет и ще останат там през цялата нощ, заедно с децата си. Поредният протест на майките се провежда ден, след като те подписаха споразумение и план за действие с правителството относно реформата в областта на хората с увреждания.
Майките остават през цялата нощ, за да покажат на властта, че няма да се откажат от реформата и че докарани дотук, те нямат избор. Протестиращите запалиха свещи около палатките, а междувременно граждани им донесоха храна за през нощта. "Нямаме друг избор, те ни принудиха на такива действия" заяви пред Дарик Вера Иванова от Конфедерацията за защита правата на децата. Майките споделиха разочарованието си, че малцина от минувачите и шофьорите са подкрепили тяхната борба.
Днес стана ясно, че във варианта на закона за хората с увреждания, който ще бъде разгледан утре от Съвета за интеграция на хората с увреждания, са заложени две национални програми. Едната е за работодателите, които ще имат право на средства за адаптиране на работни места за хора с увреждания, и за достъпна среда и мобилност, която програма е насочена към жилищните сгради.
Квотите за бизнеса да наемат хора с увреждания се запазват, но със значителни облекчения. Ако дейността или производството на дадено предприятие обективно не позволява наемане на човек с увреждане, работодателят няма да плаща санкция. Друг вариант е работодателят да купува стоки и услуги, произведени от хората с увреждания.
Източник: Dariknews.bg

 
Партньори