Начало От региона Култура Кюстендилският и Сатиричният театри с общата постановка "Оркестър Титаник"
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

Кюстендилският и Сатиричният театри с общата постановка "Оркестър Титаник"

Обща постановка готвят Кюстендилският драматичен театър и Сатиричен театър „Алеко Константинов”- София. Тя е със заглавието „Оркестър Титаник”. Автор е Христо Бойчев, а режисьор проф. Румен Рачев.  В нея ще участват Силвия Лулчева, Иван Панев, Кирил Бояджиев, Константин Икономов, Николай Брънзалов и Денислава Николова.  Премиерата на постановката ще бъде на 30 октомври от 19 часа. Тя ще бъде изиграна първо в Кюстендил, след което в София. Предвижда се да бъде направено и турне в страната.
Това не е първата постановка, която поставям в кюстендилският чудесен театър. Сегашният директор Чавдар Ненов превърна този театър в културен център и да създаде истинска театрална обстановка. Самата постановката е на един от авторите, които много харесвам. Един изключителен мъдрец, който гледа с малко ирония на човешките несъвършенства и обича хората именно заради тяхното несъвършенство. Всички са великолепни в настоящата актьорска трупа, хора с чувство на хумор и огромна степен на интелигентност. Надявам се, че кюстендилската публика ще се забавлява”, заяви режисьорът Румен Рачев.
Много се радвам, че попаднах в избора на проф. Румен Рачев и че съм точно на тази сцена. За мен е чест, защото виждам хора, които обичат театъра,  които искат да създават театър и да правят най- доброто за публиката, която има очевидно големи очаквания. Работим усилено и се надявам на скорошната среща с една критична публика, която да преживява с нас историята на петима души”, заяви Силвия Лулчева.
Това е един чудесен проект на една позабравена пиеса. Една прекрасна обща работа между кюстендилският и столичният сатиричен театър. Мисля, че Кюстендил е изключително театрален град, театрална публика  хора, които обичат сценичните изкуства. Няколко пъти съм играл тук и винаги общото преживяване с кюстендилската публика е било прекрасно”, каза Иван Панев.
Източник: Dariknews.bg

 
Партньори