Начало От региона Новини Огнян Атанасов за идеята си минерална вода да стигне до всяка точка
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

Огнян Атанасов за идеята си минерална вода да стигне до всяка точка

Резервоарите за минерална вода при хотел “Кюстендил” или при Алай баня да бъдат пригодени за пълнене на специализиран транспорт- цистерна, чрез който минералната вода да достига до всеки хотел, къща за гости или басейн, до които няма изградено водопроводно трасе. Идеята лансира общинският съветник инж. Огнян Атанасов.
“Идеята е напълно осъществима и то с много малък финансов ресурс. Тя не изключва разширяването на трасетата, а просто подпомага по- бързото достигане на минералната вода до всяка една точка. Акцент на капиталовите разходи на Бюджета на общината през тази година е разширяването на трасето за минерално вода и развитието на туризма”, заяви в интервю за Дарик Югозапад инж. Атанасов. Предвижда се ново трасе до Първо ОУ и бившия Учителски институт. Заложени са средства и за реконструкция на резервоара при Алай баня.
Общинският съветник припомни, че преди години бяха необходими около 700 000 лв. за да стигне водата до парк хотел “Кюстендил”.
“Няма община, която да може да захрани всеки един обект с минерална вода
Идеята ми дойде от един от собствениците на частни плажове в Кюстендил, който си купи цистерна и си захранва един от басейните с минерална вода.
Редно е да се плаща за тази услугата. Към момента има позиция- минерална вода за всякакви други нужди. Тя е 50 ст. на кубичен метър. Отделно трябва да има и цена на километър транспорт. Не говорим топлата вода да ти се докара до частния дом, а за къщи за гости регистрирани по Закона за туризма и за имоти отредени за обществено обслужващи дейности”, коментира Огнян Атанасов. Той поясни, че минералната вода може да се съхранява в топлинно изолирани резервоари, които да са вкопани в земята.
Има и хотели в Кюстендил, до които не достига водопроводно трасе с минерална вода. По този начин те могат също да се възползват от услугата и да повишат своята посещаемост, допълни Атанасов.
Общинският съветник предположи, че от доставка на минерална вода могат се възползват и всички собственици на открити басейни, които работят през лятото.
Източник: Dariknews.bg

 
Партньори