Начало От страната Новини Европейска дигитална асамблея в София
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

Европейска дигитална асамблея в София

През 2018 г. София ще бъде домакин на Европейската дигитална асамблея по време на Председателството на България на Съвета на ЕС. Това бе темата за провелата се среща на Кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова с еврокомисаря Мария Габриел. На срещата присъства и Ръководителя на Представителството на Европейската комисия в България г-н Огнян Златев.
Дигиталната асамблея ще даде възможност на всички, които са ангажирани в ИТ сектора и в цифровата икономика да представят и очертаят икономическите перспективи, които са предоставени на цифровия пазар. Асамблеята, която се проведе тази година в Малта беше на тема „Дигитална Европа – инвестиране в бъдещето“ и се събраха повече от 700 участника. Повечето от тях бяха представители на различни компании от ИТ сектора, както и представители на Европейски правителства, сред които беше и министъра на транспорта Ивайло Московски.
Кмета на София пожела на г-жа Габриел успехи в нейните начинания, а именно подобряване на медицинското обслужване чрез подобряване на електронното здравеопазване, както и повишаване на сигурността за младите хора в Интернет.
Още беше съобщено, че по-развитие на информационно-комуникационното обслужване България излиза на челно място. В София се създават много стартъп компания в областта на ИТ индустрията и градът се подрежда на трето място в Европа . Достъпът и скоростта на Интернет ни поставя в челните места, а това е много добър потенциал, който може да се използва за развитието на града, както и за подобряване стандарта на живот.

 
Партньори