Начало От света Новини Дейвид Камерън се оттегля от премиерския пост
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

Дейвид Камерън се оттегля от премиерския пост

Дейвид Камерън се оттегля от поста премиер на Великобритания.
Новината за неговото оттегляне дойде след обявяването на официалните резултати от провелия се референдум във Великобритания.
51,9% от британците гласуваха за излизането на Обединеното кралство от Европейския съюз.
Камерън заяви, че страната се нуждае от "свежо лидерство", което да я изведе от ЕС. Той обеща да "стабилизира кораба" през следващите месеци, преди да се оттегли през октомври.
Дейвид Камерън беше основната фигура в кампанията за оставането в ЕС, въпреки че именно той обеща провеждането на референдума по време на последните парламентарни избори в страната през 2015 г. Негова беше и инициативата за предоговаряне на условията с Брюксел по членството на Лондон в ЕС, въпреки че те не дадоха резултат на днешния вот, както Камерън се надяваше.
Новината за излизането на Великобритания от ЕС предизвика вълна от паника на всички европейски борси – от Москва до Лондон.
Повечето европейски лидери оцениха като политическо земетресение решението на британците за напускане на ЕС. В същото време крайнодесните политици призоваха за провеждането на референдуми за членство и в други държави-членки.
Министър-председателят съобщи решението си почти през сълзи на Даунинг 10.
Той определи като шокиращо решението на британския народ за излизане от ЕС.

 
Партньори