Начало От страната Новини Еврокомисар Крецу и министър-председателят Борисов откриват на 16 юни в София европейска конференция, посветена на Кохезионната политика
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

Еврокомисар Крецу и министър-председателят Борисов откриват на 16 юни в София европейска конференция, посветена на Кохезионната политика

Европейският комисар по регионалната политика Корина Крецу и министър-председателят Бойко Борисов ще открият в София конференция "Кохезионната политика на ЕС – ориентация към резултати".
Форумът, организиран от Генерална дирекция "Регионално развитие" на Европейската комисия, ще събере близо 500 участника: представители на Европейския парламент, Европейската сметна палата, ЕК, отговорни служители в националните администрации и професионалисти, които работят с европейските фондове от целия Европейски съюз. Те ще  обсъдят резултатите на политиката в периода 2007-2013, предизвикателствата, свързани с нейното прилагане през настоящия период 2014 – 2020 г., и развитието ѝ в бъдеще през призмата на резултатността. За първи път България е домакин на годишната конференция на Европейската комисия за оценка на Кохезионната политика.

Освен комисар Крецу в работата на форума ще участват и заместник министър-председателят по управлението на европейските фондове Томислав Дончев и вицепремиерът на Словакия, отговарящ за кохезионната политика, Петер Пелегрини. Словакия ще поеме ротационното председателство на Европейския съюз от 1 юли 2016 г.
Конференцията ще се проведе в София Хотел Балкан (бивш "Шератон") от 09.30 часа в четвъртък, 16 юни 2016 г. (Откриването е отворено за медии).
Комисар Корина Крецу и вицепремиерите на България Томислав Дончев и на Словакия Петер Пелегрини ще участват в пресконференция от 10:45 ч. в зала "Рига" на София Хотел Балкан.
По време на посещението си в България еврокомисар Корина Крецу ще посети и Русе. На 17 юни, петък, тя, министърът на туризма Николина Ангелкова, вицепремиерът  и министърът на регионалното развитие и публичната администрация на Румъния Василе Динчу ще открият конференция "Устойчивост на туристическото развитие и сигурност в Дунавския регион". Форумът ще се състои от 11.00 часа в "Доходното здание" в Русе.
От 11.30 часа комисар Крецу ще даде пресконференция във фоайето на "Доходното здание". В нея ще участват също министър Ангелкова, вицепремиерът Динчу и кметът на Русе Пламен Стоилов.
В Русе г-жа Крецу ще посети и проект, реализиран от програмата на ЕС за трансгранично сътрудничество "България – Румъния" в средното училище "Баба Тонка".

 

 
Партньори