Начало От региона Спорт Кюстендилската школа по батут с трима национали на Световно първенство в Дания
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

Кюстендилската школа по батут с трима национали на Световно първенство в Дания

От 26-29.11.2015 г. се проведе Световното първенство по скокове на батут, двоен мини батут и  пътека за мъже и жени в гр. Оденсе -Дания. България участва с 16 състезатели, четирима при мъже и жени и 12 във възрастовите групи.  След рекордния брой участици и  доброто класиране при мъжете на национала Георги Илиев,  дойде ред и на възрастовите групи, където отново бе записан рекорд с над 2500 участници  от 48 страни. от 2 до 6 декември започна надпреварата при по-малките състезатели разпределени в четири възрастови групи, в четири дисциплини. Страната ни взе участие само в олимпийската дисциплина голям батут индивидуално и в синхронната надпревара. Във всяка дисциплина имаше рекорден брой участници от над 70 човека от 48 държави.
Кюстендилската школа по скокове на батут се представи с трима национали – Яна Николова, Еманоил Валентинов и Кристияна Кръстева, които завоюваха голям успех в класиранията. Яна и Еманоил скачаха във възрастова група 11-12 годишни голям батут, а за тях това бе и първото Световно първенство. В зала Фан Арена на датския град Одензе,  Яна зае престижната 15 позиция, а Еманоил се класира 19 -и. Кюстендилецът участва и в синхронната надпревара заедно с Георги Николов от Габрово . Най-малките ни участници  успяха да влязат на финала при синхронните двойки на батут с осми резултат. На Финала се придвижиха с още три места и са 5-ти в крайното класиране. Кристияна Кръстева скача в най- многобройната възрастова група 15-16 годишни девойки  с над 83 състезателки. Кристияна зае 47 позиция в класирането , а на синхрона заедно с Анита Макулова се класираха 19ти.
„През следващата 2016 година предстои участие на националите ни на Европейското първенство в Испания, което ще се проведе в края на месец март. В олимпийската година 2016 Световно първенство не се провежда, но домакинството ни през 2017 ни задължава да се представим повече от достойно в класиранията ”, коментира международният съдия Иво Кръстев, който съдийства на Световното първенство в Дания.

 
Партньори