Начало
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

Кюстендилски вести

В Кюстендил стартира кампания за осигуряване на достъпна жилищна среда и лична мобилност, за хора с увреждания

Днес в Заседателната зала на общинска администрация - Кюстендил се проведе информационна кампания, във връзка със стартирането на кампания, организирана от Министерство на труда и социалната политика, за набиране на проектни предложения по Национална програма за достъпна жилищна среда и лична мобилност.

продължава>

 

Известен влогър от Молдова ще снима в Кюстендил

Младият влогър Владимир Карманов от Молдова предстои да пристигне в град Кюстендил за да снима видео за своя Youtube канал - “Взял и поехал“. Екипът му пристига специално за “Празника на плодородието“, провеждащ се в Областниия град. Освен че влогърът ще заснеме провеждането на фестивалните дни, той възнамерява да посети и други забележителни места и събития в Кюстендил, като визитата му в града е по покана на Анатоли Костов и община Кюстендил.

продължава>

 

Кюстендил става арена на "Клавирна битка"

На 17-ти юли – сряда от 18:00 ч. в Голямата зала на читалище „Братство 1869“ ще се проведе „Клавирна битка“ с трите сонати за пиано на Фредерик Шопен. Участие в събитието, което ще се проведе за първи път в България, ще вземат Юнуей Хюе - Китай, Ромео Смилков - България и Мартин Дафинов - Китай / България.

продължава>

 

Крстина Димитрова идва в Кюстендил за международен фестивал

Популярната българска певица Кристина Димитрова – председател на журито на „Пей сърце” 2019.
На 14-ти септември в гр. Кюстендил, за тринадесета поредна година, ще бъде даден старта на Международния фестивал на шлагерната и старата градска песен „Пей сърце”- 2019.
Фестивалът се организира от читалище „Братство 1869” и община Кюстендил, под патронажа на кмета г-н Петър Паунов. Съорганизатор е читалище „Пробуда 1961”.
Целта на фестивала е съхраняване и популяризиране на шлагерната и старата градска песен, възраждането й за нов живот и приобщаване на младите хора към нейната лиричност и красота. “Пей сърце“ се утвърди като форум, който дава поле за изява на състави и изпълнители от цялата страна и чужбина, които представят богатството на шлагерната и стара градска песен.
Тази година фестивалът ще се проведе на 14-ти и 15-ти септември на сцената на читалище „Братство 1869”. Участниците ще бъдат оценявани от жури в състав: председател - известната българска поп певица Кристина Димитрова, членове: проф. Панайот Панайотов, Бони Милчева и др.
 

Василиа Петрова с първо място от Национален фестивал “Фолклорна магия“

Василиа Петрова от школата по народно пеене при читалище „Братство 1869” гр. Кюстендил с преподавател Адела Харалампиева спечели първо място от Националния фолклорен фестивал за народно творчество "Фолклорна магия". Събитието се проведе от 12-ти до 14-ти юли 2019 г. в гр. Банско. Организатори бяха „Кю Мюзик Медия Груп“ ООД, част от Мюзик Медия Клъстер и община Банско.

продължава>

 
Партньори